Németjuhászra milyen vízálló kabátot vegyek, és mekkora méret kell neki, illetve, hol érdemes megrendelni?
Alapesetben egy sima sétánál meg sem fordulna a fejemben, hogy kellene neki.
Viszont télen megyünk középfokú tanfolyamra és kb. 4-5 órát a szabadban leszünk, és ha esik az eső vagy a hó akkor nem árt ha védi valami.
Lehet, hogy ciki de inkább a kabát mint az állatorvos.
A kutya egyébként egész nap a házban van? Akkor lehet, hogy kell neki.
Viszont, ha kinti kutya, akkor nem.
Nekem németjuhász-szerű keverékem van, az be sem nagyon jön télen a fűtött házba, elvan a kutyaházban, de akár a hóban is tud egy jót aludni, semmi baja.
A miénk kinti-benti kutya volt, már amennyire kedve volt bent lenni. Kint is, nagyon védett helyen, volt több ólja, a kazánház oldalában is. Még szél sem érhette ott.
Csak az, hogy az udvaron a havat eltakarítsam autós, gyalogos közlekedéshez, egy-egy alkalommal 5-6 óra volt. Meg is őrült volna, ha közben nem futkoshatott volna a lapát körül, mikor toltam a havat, vagy nem ugorhatott volna, ha eldobtam.
Imádta az esőt, a pocsolyákat, a hóesést, havat. Hiába akartam becsalni, nemegyszer kint aludt a hóban. Nem a védett tornácon levő helyén, nem a kazánháznál, hanem a hóban. Sőt, alatta. Nemegyszer reggel, mikor kimentem, megmozdult egy hókupac, és előbújt őkelme.
Állatorvos a kötelező- és védőoltásoknál látta. 13 és fél évig élt.
2-es vagyok.
A fekvést-mozgatást az iskolai időre értettem. Ha szabadon kint van a kutya, úgyis eldönti, mikor van szüksége elhúzódni száradni akár a házába is.
Egy németjuhásznak nem kell kabát, nem fog megfázni!
1. elég hosszú a szőre
2. dupla szőrzete van, tehát egészen vízálló
3. a németjuhászok elég jól bírják a hidegebb időket
(nekem az 5 hónapos németjuhászom még egyszer sem aludt a házában, ha esik, ha fúj, ha vihar van ő vagy az ajtó előtt vagy a kavicsban alszik. Pedig ott van a tök jól megcsinált duplafalú-hőszigetelt kutyaháza)
Volt olyan is, amikor még kisebb volt, hogy elaludt a füvőn napközben elerdet az eső, de nem kifejezetten érdekelte)
Mindenkinek köszönöm a válaszát, ment a zöld kéz.
Kinti kutyus, eddig még nem láttam fázni, ő is szeret esőben, hóban rohangálni és nem volt még gond belőle.
Még átgondolom a kabát vásárlást és megpróbálok nem parás gazdi lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!