Vettünk egy kutyát. A kutyakennel tulajdonosa adott 5 szem (felezve 10) féreghajtót, aztmondta 2 hetente adjam a kutyának míg el nem fogy. Nem lesz az sok ha 5 hónapon keresztül féreghajtózom?
Ha egy bejegzett kennel tenyésztője mondta ezt, halgass rá.
Ha valami szaporító keress fel egy orvost és kérdezd meg tőle és ha már ott vagy a kutyát is megnézetheted...
Bar nem tul valoszinu, a fereghajto neha kombozva van szivfergesseg elleni cuccal is amit a szunyogok terjesztenek(amibol nincs keves es szinte kivedhetetlen a csipes), ezzel elozven meg annak kialakulasat.
Szaporitok nagy resze oltast sem ad, nem hogy "meregdraga" fereghajtot.
Kéthetente féreghajtózni akkor szoktak, ha kutya tényleg férges és ez látható is, azaz férget ürít. De akkor is csak addig, amíg féregüreítés van. Nekem ez soknak tűnik így blindre, lehet persze, hogy akitől vettétek, tudja, hogy férgesek a kutyái, de azért én megkérdeznék erről egy állatorvost. Arról nem is beszélve, hogy milyen féreghajtót kapott, mi a neve és hatóanyaga? Amit írnak, szívférgességről, azt tabletta formájában csak a Milbemax tudja tudomásom szerint, de ha van is másik, szívféregre nem féreghajtózunk kéthetente, meret az teljesen másként működik, mint a bélférgek. Plusz, a Milbemax hatóanyagára egyes fajták fokozottan érzékenyek, ha netán ilyenről van szó, egy érzékeny egyedet ennyi meg is ölhet.
Szóval beszélj az állatorvosotokkal mindenképpen.
Tegnap kérdeztem az állatorvost erről,annyit mondott hogy "minden tenyésztő másképp csinálja". Na puff... Kivagyok segítve vele. Végül aztmondta rámbízza,de baja nem lesz tőle SZERINTE!
Egyébként nem férges,gyönyörű szőre van és a "cuccban" semmi sem látszik. Passz hogy mit csináljak. A kutyakennel tulajdonosa egyébként egy bejegyzett tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!