Hogyan lehet a komondor szőrét nyírni, vágni?
szeretnék majd a jövőben. Csak hát az a fránya sok szőr.
Tetszik csak őszintén szólva nem akarom gondozni.
Most a kutya jellemén mit sem változtat a szőrének hossza.
Hogyan lehet a komondor szőrét úgy nyírni,vágni, hogy 1,ne legyen vele sok gond, 2,ne nézzen ki idétlenül, 3, a kutyának is megfeleljen ?
A komondor szoret muszaj gondozni, mert kulonben nagyon osszeall es borbetegseget kap a kutya + faj neki ha ossze van csomosodva, nem tud rendesen mozogni.
Ha nincs nagy telked, napi fel orad a kutyara akkor ne vegyel komondort.
Foglalkozni is kell vele, tanitani is kell hogy nagyobb koraban ne te legyel a vacsoraja.
Hülyén fog kinézni lenyírva. De tényleg, nagyon bután. Elég formátlanok szőr nélkül.
Viszont ha kedved nincs, de pénzed van, akkor egy jó kutyakozmetikus megoldja neked.
Kutyakozmetikus. :) rendszeresen. Mondjuk én nem nyírnám, maximum csak nyáron. Ha rendszeresen van ápolva a szőre, akkor nagyon szép tud lenni. Te nem is nagyon tudnád megoldani, mert zsinórozni kell a szőrét, az meg nem kis meló.
De semmi baja nem lesz ha IGÉNYESEN rövidre van vágva.
Üdv: egy kutyakozmetikus
Én egyszer láttam TV-ben megnyírva.Nekem tetszett !
Mondjuk ha nem mondják nem ismerem fel :-)
Ollóval, nyírógéppel.
A viccet félretéve tényleg így. :)
A lényeg, hogy a bunda egészséges legyen. Amúgy a teljes szőrzetben lévő (nem kiállításra felkészített) komondor szőrét elég évente 2x "megtépni", ami kb. 2-3 órás meló. Vagy egész évben csinálod, séta közben, stb... akkor napi 4-5 perc és mindig máshol csinálod, rendben lesz a bunda.
Vagy lenyírod. Részlegesen vagy teljesen. Nem szentségtörés, mivel régen a pásztoremberek tavasszal nyírták a komondort és csak a hátsó végtagokon hagyták meg a farkasharapás elleni védekezés miatt, ez a nagy szőrzet igazából csak a kiállítások világa óta létezik...
Nem formátlanok szőr nélkül, csupán szokatlan a küllemük olyankor. Persze általában szőr nélkül, teljesen lenyírva a mentett kutyákat lehet látni és ez marad meg az emberben, amikor a lesoványodott, beteg jószágot látja. Ezek inkább agárnak néznek ki ilyenkor. Valójában egy egészséges komondor alkatilag kb. a közép-ázsiai juhászkutyához hasonlít a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!