Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya füle lóg, de...

Ha egy kutya füle lóg, de hivatalosan álló fülű fajta (yorki), ha kölykei lesznek azok is öröklik a lógó fület?

Figyelt kérdés
A testvéreinek áll a füle, csak neki lóg, ezért kérdem. Nem tudom hogy van ez. :) Köszönöm!

2016. szept. 20. 06:36
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom. De azt igen,hogy fölösleges lenne a szaporítás.
2016. szept. 20. 06:54
 2/8 anonim ***** válasza:
A tenyésztő mit mindott?
2016. szept. 20. 06:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
*mondott
2016. szept. 20. 06:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy igen, vagy nem. Viszont tenyésztésre nem alkalmas, ezért ne legyenek kölykei.
2016. szept. 20. 07:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A standard szerint hibának számít, azt a tenyészszemlén döntik el, mennyire súlyos hiba, kizárásnak számít-e.
2016. szept. 20. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért nem a tenyésztőjével beszéled meg? Nyilván nem adna neked hibás kutyát tenyésztési célra, feltéve, hogy rendes tenyésztő, és nem valami jófogásos szaporító. Utóbbi esetben meg tökmindegy, hogy mit örökítene, ne szaporítsd.
2016. szept. 20. 09:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de nem az enyém a kutyus, szóval nem szeretnék szaporítani, csak beszélgettem a gazdájával, aki mondta, hogy szeretne kölyköket tőle, ezért kérdem. Azt ő mondta hogy a tesóinak áll a füle, gondolom rájött hogy nem okés.
2016. szept. 20. 15:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ilyesmi tenyésztésből kizáró ok (magyarul nem tenyészszemléztetik le így nem kaphatnak törzskönyvet a kölykök szóval hivatalosan nem lehetnének kölykei) és nem véletlenül. Nem tudom, hogy a fültartás genetikailag pontosan hogy öröklődik, de valamelyik generációban biztos megjelenik majd a hiba.
2016. szept. 21. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!