Hogy adjak mezet a kutyanaknes teat?
Ne is várd azt, hogy majd a kutyád mézet fog enni és teát inni...
Egy állat megfázása nem ugyanaz, mint az emberé. Az állatnál még szövődményei is lehetnek, úgyhogy vidd el inkább állatorvoshoz minél hamarabb.
2016. szept. 19. 14:12
Vidd állatorvoshoz! Hányás, étvágytalanság esetén ajánlják a gyenge, enyhén cukros kamillateát B6-tal, megfázásra nem. Azt meg ne hagyd neki, hogy odakapjon neked akármi miatt is, tessék szépen megnevelni és rendezni a falkasorrendet!
2016. szept. 19. 14:13
3/11 A kérdező kommentje:
Figyeljetek.
En leirtam egy kerdest,arra szeretem Volna választ kapni,de olyan orszagba elunk ahol a masik embertasunk megtudná gyilkolni a masikatfélt neten keresztul.
Igen,allatorvossal beszeltem,nem a nogyogyasszal,ha barmi problematok van a doki valaszaval a 20.keruleti Arviz utcai rendelobe menjetek "okorkodni". :)
Szep napot Mindenkinek :),
Ui: maskor kerem a kerdesre valaszolni..
(Tobbinek van a zold)
Víz helyére tea, a kajájába méz. Ha nem hajlandó meginni/megenni, akkor a teát fecskendővel tudod neki benyomni a szájába (a fogai között van egy rés oldalt hátul), de szerintem azt felesleges erőltetni, a mézet meg rá tudod kenni a nyelvére, és akkor kénytelen lesz lenyelni.
2016. szept. 19. 14:31
A többieknek meg mondom, hogy egy megfázást mézzel meg józan ésszel (nem labdáztatom másfél óráig a hidegben a beteg kutyát, stb.) simán ki lehet kezelni, sőt, enyhe torokgyulladásra is szokták adni. Ha nem muszáj, nem kell gyógyszerekkel tömni azt az állatot.
2016. szept. 19. 14:34
6/11 A kérdező kommentje:
Ugyan ezt mondta a doki..
Probaljam meg elobb ezekkel..HA NEM HASZNAL utana doki....gyogyszerek.
Jeneinél voltál? :)
Egyébként hogyan tudott megfázni a kutyád? Tél nincs. Annyira hideg sincs.
ha belefér a költségvetésbe, vehetnél neki kutyának való Béres Minera cseppet egy kúra erejéig.
2016. szept. 19. 14:43
Amikor az enyém elkapta a kennelköhögést (oltás mellett...) a szomszéd kiskutyájától, nekem is azt mondta az orvos (egy másik), hogy (az egyebek mellett) adjak neki mézes hársfateát. Sajnos tanácsot adni nem tudok, mert az enyém úgy belefetyelte, hogy elsőre egy kisebb hányás is lett a vége, utána már nem adtam neki annyit :) (nem gondoltam, hogy nem bírja abbahagyni).
2016. szept. 19. 17:17
Az én kutyám is simán nyalja a mézet, de a tiédnél segíthet, ha pl. a pofájára (elöl az orra alatt) kensz egy kis mennyiséget, mert azt biztos le fogja nyalni, és ezt ismételgetheted naponta többször.
2016. szept. 20. 12:01
En az enyemnek kamillateat adok gargalizalni.
2016. szept. 20. 14:26
Kapcsolódó kérdések: