Kutyasuli előtti nap a kutya nem kaphat enni, ez mennyire helytálló?
A kutyák ősei, a farkasok sem esznek minden nap, tehát genetikailag felkészültek a koplalásra. Egyébként is hetenként célszerű egy koplalós napot tartani. Víz azért kell!!!
Nem árt meg nekik. Kutyaiskola előtti napon tartani a koplalást szerintem helyes dolog, mert sokkal motiváltabb lesz az iskolában a jutalomfalatért.
A kutyák agyonetetése teljesen káros. Egy ismerősöm kutyáját naponta többször is eteti, nem is hallgat rá, azt csinál amit akar.
Elhoztam, hogy megneveljem, a 3. koplalós napon lehetett először rávenni hogy hívásra bejöjjön. Addig morgott és harapott, ha rá akartam venni valamire is.. Akkor kapott jutifalit, meg kaját, ha megcsinálta amit kértem. A kutyák nem hülyék. Tudják mi a dörgés. Ha van kaja és nem kell dolgozni érte, nem is fog.
3 hónap alatt megcsináltuk az engedelmes vizsgát.
Nincs túletetve egyáltalán, csak nem eléggé motivált. Nem igazán érdekli a jutalomfalat. Eleinte még igen, de aztán már úgy hidegen hagyja. Meg itthon jutifalat nélkül is megcsinálja, amit kérünk tőle, csak a suliban nem tetszik neki, hogy az nem játszótér, van egy tempó, amit be kell tartani stb.
Az egy koplalós napról én is tudok, csak az enyém még kölyök, azért nem voltam benne biztos, hogy ez így helyes.
Viszont a vacsit így akkor kihagyjuk, hátha elég éhes lesz annyira a kisasszony, hogy pattanjon a kajára.
Köszi a válaszokat! :)
A kutyádnak valószínűleg még zavaró az iskola területén csak rád figyelni .
Egyébként koplaló napot felnőtteknél és rosszul evő, válogatós kutyáknál lehet tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!