Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 napja vettem egy kutyat. A...

Betty923 kérdése:

4 napja vettem egy kutyat. A gazda azt mondta be van oltva. Oltasi konyve nincs. Ilyenkor mi a teendo. Illetve meg lett mutve koldokservre amit elhallgatot de most kiujult. Mit tehetek az eladoval szemben?

Figyelt kérdés
2016. szept. 14. 17:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Beszélj az állatorvossal ő többet tud mondani ! De ha ari a kutya én megtartanám a helyedben.
2016. szept. 14. 17:23
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
oltasd be mert nincs oltva...ha mégis akkor sem lesz baja. a sérvről kérdezd az orvost. szerződés van a kutyáról? nincs? akkor nem tehetsz semmit. ne hagyd cserben a kutyust, ne passzold le...oltasd be és ha szükséges műttesd is meg.
2016. szept. 14. 17:30
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
De miért hitted el, hogy be van oltva, amikor nem kaptál hozzá oltási könyvet? Vagy miért vetted így meg a kutyát? Ilyenkor azt tudod tenni, hogy elviszed az orvoshoz, és beadatod neki az oltásokat, a ködökét pedig megvizsgáltatod. Máskor pedig nem veszel ilyen embertől kutyát.
2016. szept. 14. 19:24
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Ha nincs oltási könyve, akkor egyértelmű, hogy be sincs oltva. Gondolom, chipje sincs, ami pedig kötelező, ha gazdát cserél a kutya (de legkésőbb 4 hónapos korig amúgy is).

Pénzért vetted? Ha igen, akkor ez volt a tanulópénz.

Az eladóval szemben semmit nem tudsz tenni, ha nem kötöttek szerződést, és nincs chip a kutyában, amivel bizonyíthatnád, hogy tőle vetted.

Vidd orvoshoz, oltasd végig, és nézesd meg (ill. ha kell, műttesd meg) a sérvét. Féreghajtóról, chipezésről, bolhairtásról se feledkezz meg.

2016. szept. 14. 19:26
 5/14 anonim ***** válasza:
32%

Semmit. Vettél egy szaporított kutyát. Reméld, hogy "csak" annyi a baja, hogy nem kapott oltást. Gondolom se számla, se szerződés se semmi.

A NAV szereti az ilyesmit, ott tudsz feljelentést tenni. Más lehetőség nem nagyon van.

2016. szept. 14. 20:16
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha kellően drága pénzért vetted, és van szerződés, vagy tanú, vagy legalább valami papír akkor ügyvéd. Ha nem kötlöttél rá túl sokat akkor ezt könyveld el veszteségnek. A kutyára meg kezdj el gyűjteni mert igen sokba lesz még neked. És már most keress jó előre egy megbízható állatorvost, akit bármikor hívhatsz, és vegyél hozzá "bérletet"
2016. szept. 14. 20:51
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

"Vettem egy Ferrarit, de nem kaptam hozzá semmi papírt, kicsi és Lada felirat van rajta. Mit tehetnék az eladóval szemben?"

Kérdező, az eladó pénzt akart keresni a kutyán. Felelőtlen, mocskos, alja szaporító és állatkínzó. De egyáltalán nem rosszabb, mint te, aki ezt támogatja és pénzeli! Mint látom interneted van, vagyis a felelős kutyatartásnak utána tudtál volna nézni, ha kicsit is érdekelt volna a leendő kutyád sorsa.

2016. szept. 14. 22:34
 8/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.szamlat kaptam. A kutyust nem fogom elpasszolni vagy ilyesmi. Eszem agaban sincs. Beszeltem az allatorvossal is azt mondta minden rendben a servet visszanyomta neki nem lesz baja. Az pedig hogy engem ocsarol az egyik kedves hozzaszolo csak ot minositi. Itt nem a penzrol van szo. Barmennyit raszanok ugy mint a meglevo kutyamra. Itt a kerdes lett volna a lenyeg h az eladot h tudnam megleckeztetni h tobb embert ne verjen at. Nem az erdekel h becsapott vagy draga volt hanem h a kutyanak ne legyen baja. De hat ilyenek az emberek. Koszonom azoknak akik ertelmesen valaszoltak.
2016. szept. 15. 08:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Ilyen embertől legközelebb ne vegyél kutyát. Fajtatiszta kutyát csak tenyésztőtől, szerződéssel, törzskönyvvel, oltási könyvvel, chippel szabad venni.
2016. szept. 15. 09:17
 10/14 anonim ***** válasza:

De nem vissza kell támadni meg lepontozgatni, hanem elismerni, hogy marhaságot csináltál ès tanulni kell belőle. Minden nap van fent ilyen kérdés, lehet(ne) tanulni mások hibájából.

Ha adott is számlát, akkor semmit nem tudst csinálni vele, sehol nem tudod feljelenteni.

Ezért kell tenyésztőtől venni a kutyát, akkor is ha 3x annyiba kerül, ők nem adnak el sérves, oltatlan kutyát.

2016. szept. 15. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!