4 napja vettem egy kutyat. A gazda azt mondta be van oltva. Oltasi konyve nincs. Ilyenkor mi a teendo. Illetve meg lett mutve koldokservre amit elhallgatot de most kiujult. Mit tehetek az eladoval szemben?
Ha nincs oltási könyve, akkor egyértelmű, hogy be sincs oltva. Gondolom, chipje sincs, ami pedig kötelező, ha gazdát cserél a kutya (de legkésőbb 4 hónapos korig amúgy is).
Pénzért vetted? Ha igen, akkor ez volt a tanulópénz.
Az eladóval szemben semmit nem tudsz tenni, ha nem kötöttek szerződést, és nincs chip a kutyában, amivel bizonyíthatnád, hogy tőle vetted.
Vidd orvoshoz, oltasd végig, és nézesd meg (ill. ha kell, műttesd meg) a sérvét. Féreghajtóról, chipezésről, bolhairtásról se feledkezz meg.
Semmit. Vettél egy szaporított kutyát. Reméld, hogy "csak" annyi a baja, hogy nem kapott oltást. Gondolom se számla, se szerződés se semmi.
A NAV szereti az ilyesmit, ott tudsz feljelentést tenni. Más lehetőség nem nagyon van.
"Vettem egy Ferrarit, de nem kaptam hozzá semmi papírt, kicsi és Lada felirat van rajta. Mit tehetnék az eladóval szemben?"
Kérdező, az eladó pénzt akart keresni a kutyán. Felelőtlen, mocskos, alja szaporító és állatkínzó. De egyáltalán nem rosszabb, mint te, aki ezt támogatja és pénzeli! Mint látom interneted van, vagyis a felelős kutyatartásnak utána tudtál volna nézni, ha kicsit is érdekelt volna a leendő kutyád sorsa.
De nem vissza kell támadni meg lepontozgatni, hanem elismerni, hogy marhaságot csináltál ès tanulni kell belőle. Minden nap van fent ilyen kérdés, lehet(ne) tanulni mások hibájából.
Ha adott is számlát, akkor semmit nem tudst csinálni vele, sehol nem tudod feljelenteni.
Ezért kell tenyésztőtől venni a kutyát, akkor is ha 3x annyiba kerül, ők nem adnak el sérves, oltatlan kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!