Igaz hogy a kutyáknak nem álna fel a füle ha kiskorába nem támasztanák hónapokig pálcával vagy mivel?
Úgy hallottam hogy pl a német juhász sem úgy születik hogy nagyobb korában feláll magátol a füle hanem valami pálcikával támasztják hónapokig mig úgy nem marad nekik?
Igaz ez? Tényleg nincs olyan fajta kutya amelynek magától felfele álna a füle?
Ennek azért ne dőlj be.
A németjuhász - és minden, természetesen álló fülű kutya - füle magától egyenesedik ki, hogy milyen idős korban, az egyénileg változó. Láttam már kéthónapos kölyköt is álló füllel és nyolc hónaposat is kajlával.
A támasztás azoknál a fajtáknál volt, melyeknek régebben vágták a fülét pl. dobermann, boxer, dog, briard.
Remélem, segítettem.
1. Végig gondolod, hogy a fültámasztás kivitelezhető-e.
2. Végig gondolod, hogy vannak-e vadon élő állatok felálló füllel.
3. Ha nagyon bem jutsz semmire, szétnézel a guglin, wikin.
4. Ha ott se találsz semmit, akkor írsz a gyakorira.
Nem értem mi a gond, a kérdező csak egy egyszerű kérdést tett fel.
A válasz: nem igaz. Pl a németjuhász, husky, mudi, csivava és még rengeteg fajta füle magától áll.
Ennél már csak egy nagyobb baromságot hallottam:
A hörcsög társas állat
Nem igaz. Pl. a német juhásznak magától áll a füle.
Azoknak a kutyáknak állítják így a fülét, amelyiket előtte vágják, mert genetikailag lelógó füllel rendelkeznek. Pl. dobermann, boxer, német dog. Pontosabban már egyre inkább múlt időben igaz az, ma már elvileg tilos a csonkolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!