Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya fajta lenne...

Milyen kutya fajta lenne számomra alkalmas?

Figyelt kérdés
22 éves fiu vagyok. Kertvárosban lakok, nagy udvarral. Betörések nem gyakoriak nálunk, szóval nem feltétlen házőrző kutyára gondoltam. Naponta kb 6-7 órám lenne arra, hogy a kutyávval fogalkozzak, hétvégenként egész nap. Szeretek túrázni, sétálni. Türelmes ember vagyok. Mégis milyen kutyát szeretnék?: legyen tanulékony, vidám és "bolond", még is értelmes és szófogadó. Persze tudom, sok függ a neveléstől, időm lenne rá, ezzel gond nem lenne.
2010. ápr. 22. 16:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
husky husky husky:)
2010. ápr. 22. 19:57
 12/17 Akiteki ***** válasza:
100%

Ideális szánhúzógazdi lennél. Nem akarsz örökbefogadni egy huskyt vagy egy malamutot?

[link]

2010. ápr. 22. 20:33
 13/17 anonim válasza:
51%
Ha naponta van legalább ennyi időd, akkor javaslom a vizslát! A világ legjobb kutyája! Hidd el nekem! Ha lesz neked is egy, akkor érteni fogod, hogy miért nem hívják kutyának a vizslát. A vizsla az egy vizsla! :)
2010. ápr. 22. 20:36
 14/17 Akiteki ***** válasza:
100%

Ja, ezt kb. minden kutyára mondják. :)) A pulisok a pulira, a huskysok a huskyra, az agarasok az agarakra.

Pedig eredetileg Fekete István Bogáncs c. könyvében mondta egy pumit foglalkoztató pásztor: Nem kutya ez kérem, hanem pumi!

2010. ápr. 22. 20:54
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Én a pumit javaslom! Nála nagyobb bohócot még nem láttam! Az enyém nagyon bolond! :D
2010. ápr. 22. 21:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha egyáltalán nincs fajta elképzelésed, fogadhatnál örökbe menhelyről. A gondozók segítenek a számodra legmegfelelőbb jellemű kutya kiválasztásában.

És szinte az összes fajtának van már fajtamentése is.

2010. ápr. 24. 16:28
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, menhelyre mentem és egy husky-labrador keveréket fogadtam örökbe. Gazdája nem érezte magát alkalmasnak a feladathoz. :) 3 hónapja van nálam, okos kutya, most egy éves. lassan elkezdem komolyabban tanítani :)
2010. szept. 22. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!