Két tacskó kutyám ha idegen közeledik a kertkapu felé agresszíven rohan és ugat. Ha rájuk szólok sem halgatnak rám, tovább ugatnak. Mit tehetek ez ellen?
Szia!
Ilyenkor a területüket védik, és ez normális dolog!
Az én kutyáim is mindent megugatnak, próbáltam már bezárni őket, de szerintem nem tudták miért van!
Másnap már megint rohantak!
DE ha elmegyek utánuk, hogy megnézzem mit ugatnak, akkor általában visszajönnek velem!
Vedik a teruletuket, de azert szerintem errol a hiszterikus ugatasrol jobb leszoktatni. A hazat ugysem tudja megvedeni egy ilyen apro kutya, raadasul a kapu elott percenkent elmehetnek emberek es akkor egesz nap az ugatast hallgatni eleg kiborito tud lenni.
Raadasul nem kellene vedenie a teruletet, mert a gazdanak kene lenni a terulet vedelmezojenek es a falkavezernek. Egy orzo-vedo kutyanal persze mas lenne a helyzet, de egy tacskotol max azt varhatjuk el, hogy ugatassal jelezzen, ha valaki jon. Ugasson 3at, aztan kesz, hallgasson el.
Azt ugysem lehet ide leirni teljes reszletessegeben, hogyan szoktathatod le, bar amit az elso mondott, az jo, csak hat ha nem tudod, mirol van szo, akkor abbol ugysem tudod, mit kell pontosan csinalni.
A masodik meg azt irta, hogy ez neki nem valt be, mert masnap a kutya ugyanazt csinalta. Ott az volt a baj, hogy nem egy napig kell csinalni, hanem addig, amig a problema fennall. Ha egy hetig, akkor egy hetig. Ha feladod, akkor a kutya gyozott.
Szeritnem nezegesd ezt a sorozatot!
Az elejetol kezdve nezd, ahanyat csak tudsz, mert mindegyik reszben uj hasznos dolgok vannak, meg a te problemadra is.
Altalaban, ahol egy problema fennall, ott szamos masik is, csak a gazdik nem latjak at az egeszet.
Tanítsd meg nekik a távol maradást. A 11:18-as válaszoló már belinkelte a sorozatot, számodra különösen hasznos a "Lilly" című rész. Annál a kutyánál az ajtón bedobott levelek okozták a problémát. Ugyanazt a módszert meg lehet csinálni a kerítéssel is.
De nem árt az össze részt végig nézni, sokat tanulhatsz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!