Ti melyik kutyát. Ajánlanátok nekem ezek közül?
Nos. amit tudni kell rolam:Sportos vagyok,setalok,biciklizek. Hetvegente turazok.
Kutyasuliba jarnek a kutyammal. Házörzö kutyat szeretnek. max.45kilo, min. 60cm.
Rövidszörü kutyat vennek,de nem orulnek ha telen fazna.
Valaszokat elore is koszonom:))
Ami igazán házőrzésre való, az nem az a kimondott sportos alkat, a nagytestű pásztorkutyák valók erre igazán. Talán a kuvasz az, ami nem túl nagy, a szőre sem kimondottan hosszú, őrzi a házat, és valamilyen szinten bírja a futást, túrázást is. Vagy ugye menhelyen vannak ilyen típusú keverékek.
De jó ha tudod, hogy házőrzésre manapság igazából minden kutya alkalmatlan. Megmérgezik, vagy egyéb módon ártalmatlanná teszik, és másnap bemennek. Talán csak akkor van ennek értelme, ha bent tartod a kutyát éjszakára is (az érték gondolom úgyis leginkább a házban van), akkor nem tudják előre kicsinálni, viszont ha gond van, ki tudod engedni, vagy ha bejönnének, akkor lepődnek meg, hogy az első bedugott testrészük azonnal el van kapva.
*folytatom, véletlenül elküldtem
Szóval így elég nehéz, talán a németjuhász jó lehet, de csakis munkavonalból. Őket lehet kint is tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!