Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez szerinted normális dolog?...

Ez szerinted normális dolog? Nem felháborító?

Figyelt kérdés
[link]
2010. ápr. 21. 17:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
45%
Ez a szaporító szó nagyon bántja a fülem. Tenyésztő van, meg olyan ember, aki tenyészteni óhajt, de nem ért hozzá. Szaporító nincs.
2010. ápr. 22. 08:57
 32/46 anonim ***** válasza:
0%
A tegnapi 17:42-es vagyok. Kösz a %-ot, de még mindig nem értelek. Az előző válaszolónak igaza van, hogy nem szaporító, tenyésztő a helyes megnevezés. Nekem nem ad ki képet, de csak az utolsók fedezték fel, hogy keverék? Ennyit a hozzáértésből! Meg arról, hogy hányadik tüzelésnél lehet pároztatni. Namármost, kérdem én, miből tudod, hogy tenyésztő az illető? Akkor tudná, hogy keverék a kutyája, nem?! Meg azt is tán, hogyan kell pároztatni. Az én szukám is ellett, keverék, gazdát találtunk a kiskutyáknak, és ivartalanítva lett. Az állatorvos javaslatára vártunk egy vemhességet, mert azt ajánlotta. (véleménye szerint nagy az esélye a daganatnak, ha korábban műti) Viszont nem lett pároztatva! A kerítésen másztak, meg alatta ásva jöttek a kanok!!! Mert nincs kötve a kutyánk, még kennelbe sincs zárva. A fene sem tudja, hány apa volt. Elképzelhetetlen, hogy ez a kutya is csak meg lett k...ve, és nem szándékosan pároztatva?! A kan kutyánk is ivartalanítva van, különben hajtaná a vére. Annál lehetett előbb műteni. Ha annyira nagy szakértőkből állnak a válaszolók, akkor azt is tudnák, hogy még kerítés két oldaláról is párzanak, és tojnak arra, hányadik tüzelésnél tart. Jön a kan, a szuka meg mindent elkövet, hogy hozzáférjenek egymáshoz. Szerintem, aki kutyát tart, ezzel tisztában van. Csak akkor nem lesz vemhes, ha tömör falú és ajtajú lyukba zárod!!! Lehet tovább gerjeszteni az indulatokat, de szerintem a válaszadók zömének nincs semmiféle háziállata!!! HANGSÚLYOZOM: ÁLLATBARÁT VAGYOK, de attól, hogy egyszer ellett a kutyám, még nem lettem tenyésztő (szaporító), és lehet, hogy még egyszer ellett volna, ha nincs pénzem a műtétre. Viszont akkor nekem okozott volna gondot, hogy mi legyen a kiskutyákkal. Amik keverékek, de tünemények. Ezt a gondot vette le a vállamról a műtét, ami nem volt filléres, de még mindig jobban jártam, mintha egy alom esetleg itt marad. MERT ÉN NEM ADNÁM MENHELYRE A KUTYÁMAT!!! És lehet 0 %-ot adni erre is, de nem tartom magam sem ostobának, sem szívtelennek. Tudni kellene, hogy a háziállatok egyre nagyobb számban azért kerülnek menhelyre, mert a gazdi egyszerűen nem bírja már etetni!!! És bár a szíve szakad meg, de megválik tőle abban a reményben, hogy jobb sora lesz másnál!!! Sajnos nem tudják, hogy a menhelyek viszont annyira zsúfoltak, hogy 2-3 hét után ott is altatnak!!! Ennyi!!!
2010. ápr. 22. 12:28
 33/46 anonim ***** válasza:
92%

Tegnap 19:25-ös vagyok !

Látod milyen butuska ember vagy kedvesem .... azt sem tudod megállapítani ki szaporító és ki tenyésztő !

Én megtudom , és itt jó néhány ember .

Mit nem lehet ezen érteni , hogy nem azért adja el a kutyáját , mert nagyon szereti és nem tudja etetni .

Képtelen vagy felfogni pár alap dolgot , ez biztos .

Nem akarlak megbántani , de másképpen ezt leírni nem lehet hogy megértsed !

Nem azért van több 100?-Inkább 1000 kutya a menhelyen mert a gazdája nem tudja etetni és leadja !

Kb.: ezek kutyák arány 15% ha van .

A kutyát rossz helyről mentett, megkinzott, csont sovány , vemhes , koszos , szenvedő kutyár .... Néhányat zsákba kötve dobtak vízbe , párat láncostul kikötötték , legtöbbjüket kidobták az utók közé , és a kölykökről akik tömegesen mennek a menhelyre azokról ne is beszéljünk hogy milyen körülmények között kerültek oda !

Vakok , mert kiszurták a szemüket, sánták mert kocsi után kötötték őket, mert soha nem futhattak stb.... ezt itt az Állatszeretet szerinted ??

Elleni kell egyszer ! Na már most , ha nem ellik akkor nagyobb az esély arra hogy daganatos legyen ....

Kérdezem én ha ellés után úgyis ivartalanítja az Orvos (Lódoktor inkább a hülyéje ) akkor utánna nem lehet ??

Nem (vagyis méhgyulladása, daganat nem , de máshol kialakulhat , de itt a legvalószinűbb) Akkor ha ellés előtt teszi (Magyarul a szuka soha nem ellik ) akkor is kiveszi a Méhét nem?? Akkor hogyan lenne daganatos , ha egyszer megműti ?? !!

Ellett a kutyád .... tegyük fel 6 kölyköt , abból tegyük fel 3 szuka (bár talán több volt, de utólag azt is mondhatod hogy mind kan volt pff )

Az a 3 szuka (Igen tudjuk jó helyen van , te látogatod őket, te mindent tudsz róluk , 15-20 évig biztos gazdit kerestél nekik , ja persze minden menhelyi kutyi így kezdte , kis cuki szőrgolyó , aztán meg jön a lánc , meg a verés, és éheztetés , ne de ebbe nem megyek bele ) Ellik mert olyan jó Orvos van a környéketeken 3 almot abban is legyen csak 3x3 azaz 9 szuka .... az a 9 szuka ismét elleni fog (Jobb esetbe ebből 5 biztosan !!Ja és még nem is írtam ide hogy ez persze a elég sokáig húzodik ám , szorozzál még csak nyugodtan és nézz mélyen magadba !!! .... A végén a te 1x elljen a kutyám miatt vagy ?50? keverék kölyök születik meg a semmibe , a szinte biztos halálba vagy a menhelyre !Ritkán végleges gazdihoz !

Most akkor miről beszélünk ??

Na arról papoljál itt hogy te mekkora Állatbarát vagy !

2010. ápr. 22. 12:59
 34/46 anonim ***** válasza:
Jártál már menhelyen? Ismersz olyan embert, aki ilyen helyen dolgozik? Esetleg hivatásos állatmentőt? Láttál már állatorvost? Közel 40 éves tapasztalattal, gyakorlattal, megyei szinten elismert szakértelemmel? Nekem mindegyikből/ről van tapasztalatom, a kutyáim menhelyről vannak, és a macskák is befogadott kedvencek. Neked van valamilyen háziállatod? Nem matekóráról szól a történet! Láttál már elszegényedett családot? Jártál már kis faluban? Esetleg a keleti határ környékén? Láttad mekkora ott a szegénység? Ha nem, akkor milyen alapon hirdeted az igét? Én azokat büntetném, akik nagytestű kutyát tartanak emeletes házban! Mert megtehetik, van rá pénzük. Vagy mindenki olyat tart, amilyet akar? Láttam én már komondort 2. emeleti erkélyen, még az is lehet, a tiéd volt. Mert az ilyen állattartók a legrosszabbak, annyit sem tudnak a kedvencükről, mint azok, akiknek nincs semmilyen. Kiszálltam.
2010. ápr. 22. 14:38
 35/46 A kérdező kommentje:
A tehén ellik nem a kutya,a kutya fial....
2010. ápr. 22. 14:58
 36/46 anonim ***** válasza:
0%
Baromi nagy különbség! Arra senki nem gondolt, hogy ha idő előtt ivartalanítva vannak, akkor egyszer elfogynak? Kihalnak? Okostojások! (szaporító, fialó)
2010. ápr. 22. 15:09
 37/46 A kérdező kommentje:
De vannak tenyészkutyák! A tenyésztők nagyrésze évtizedekig dolgozik a kívánt formán a fajtatiszta kutyáknál A szaporításra szánt kutyák kb. keverékek,senki se tudja igazolni hogy fajtatiszta e,abból meg van elég a menhelyeken!
2010. ápr. 22. 19:32
 38/46 anonim ***** válasza:

Na akkor most neki kezdek a regényemnek.

A hírdetés egyszerűen FELHÁBORÍTÓ! Hogy meri? Ez látszólag egy keverék amiben van NJ. És mi a baj a hírdetéssel? 1. Pénzt kér egy mix kutyusért aki 2 éves, 2x ellet és csontsovány. Méghozzá nem is kevés pénzt... 2. Ez a kutya szenved...Elkéne ettől a Valakitől venni azt a szerencsétlen állatot, de ennyiért amit kér nem fogja senki sem. És ez szomorú.

És hogy mi a baj a szaporítókkal? Az, hogy a SEMMIÉRT "tenyésztenek". Jobban mondva összeengednek 2 kutyát...Ebből lesz egy csomó kutya majd akik menhelyen végzik és meghallnak. Nagyon kveés MO-i kutyus van aki végleges és szerető gazdit talál elsőre.

Az Én kutyusom is ellet 1x. A szüleim hibájából, mivel Én még nem tehetek semmit nagy beleszólásom nem volt...Tudatlanok voltak. Igaz nekünk csak 4 kutyusunk lett ebből 2 szuka...De mindnek gazdit találtunk és hónaponta képeket küldenek róluk. És megígértettem velük, hogy minnél előbb ivartalanítják őket. Sajnos Én ennyit tudok tenni az érdekükben. De a kutyusomat még mindig szeretem és egy akcióra várok, hogy az Én kutyumat is tudjam ivartalanítatni mivel a szüleim nem hajlandóak erre, mert szerintük csak a domináns kutyákat kell ivartalanítani =/.

Üdv: Egy kutyás

2010. ápr. 23. 19:50
 39/46 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsó választ.
2010. ápr. 23. 22:35
 40/46 anonim ***** válasza:

Kedvsem ! Igen , jártam menhelyen mivel menhelyi segítő vagyok ! Etetek , sétáltatok , segítek mindenben !

És mellette Állatorvosi aszisztens is vagyok!

Ne nekem akard bemagyarázni milyen egy menhelyen dolgozni, milyen minden este otthogyni őket, nézni a szemüket, elhoznád mindet de nem teheted !

Ha valamelyik kutyát nagyon megszeretem akkor el szoktam hozni és saját költségemen ivartalanítom (Ha nincsen még , mert sajnos nem mindig van rá pénz), etetem , oltatom és keresek neki gazdit !

Nagyon jól tudom miről beszélsz , e melett van 4 kiváló minőségű Törzskönyves , kiálltásra hordott, betegségektől mentes (papírral igazolható) kutyám is !

Egyformán szeretem őket , pont ezért vagyok felháborodva , mert tudom milyen !!!!

És még azon hogy Te is tudod mégis elleted a kutyád, macskád .... És még Te kérdezed tőlem tudom e milyen ??

Hát igen tudom , és úgy vagyok vele , hogy nem csak a levegőbe beszélek , hanem ahogyan tudok , amennyit tudok , annyit segítek !!!

Szerencsére anyagilag elég jól állok , így tudok segíteni , nem márkás ruhákra , bulikra szóróm el a pénzem , olyan helyre "teszem" ahol látom értelme van , és ettől boldog vagyok , igen boldog !!!!

Nem fogok itt veszekedni , Én felelős Állattartó vagyok , hogy ki mit csinál az Ő dolga , de ha járátl volna menhelyen akkor nem így beszélnél !!!

Bocsánat a hibákért....nem olvastam vissza amit írtam!

2010. ápr. 24. 08:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!