A kutyám a falkavezér, hónapok óta próbálkozom átvenni tőle, de eddig egyáltalán nem sikerült. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Szuka kb 6 hónapos keverék , kb 4-5 hetes lehetett mikor idekerült (valaki kidobta, úgy találta egy ismerős) nagyon el volt kényeztetve, babusgatva , de már akkor is harapdált, annak tudtam be h kicsi, aztán elkezdtem olvasni Jan Fennel és Cesar Millan könyvet , probalom alkalmazni a leírtakat , egyedül az etetesnel értem el eredményt, már elég előbb lépnem egy kicsit és elmegy lerakhatom elé az ennivalót nem nyúl hozzá, csak ha megengedem neki, az alap parancsokat tudja kb 3 hónapos kora óta, de nem mindig hajtja őket végre , az a legnagyobb baj hogy ok nélkül kapdos , csipked , hiába tiltom neki, a nem szót ismeri és kicsi dolgoknal abba is hagyja amit csinál pl ha belemegy a macskaalokmba szólok hogy nem akkor otthagyja , ha megkap akkor elfordulok vagy felallok de ugyan úgy folytatja , van ha már annyira nem bírok vele hogy egy kicsit meglegyintem az arcát , vicsorit, és annál jobban odakap, de van hogy akkor is vicsorit ha csak hozzaerek, simogatni se nagyon szeretem mert nem lehet , és tudom hogy ezek mind azért vannak mert elrontottam , kutya suliba nem tudom elvinni ,mert nincs a közelben iskola , messzebbre meg annál inkább nem mert se autó se keret nincs rá,2016. aug. 30. 08:01
11/11 anonim válasza:
Rossz büntetés nincs, csak rosszul kivitelezett! Igaza van Akuminak, a saller nagyon is hatásos, ha jókor, jól adják. A kutyák igazságérzete nagyon is fejlett, ha megfelelően kapja, tökéletesen tudja miért ment, és nem fogja a simogatással, integetéssel vagy bármilyen kézfelemeléssel össze kötni. De az is igaz, hogy laikus, aki már elrontotta a kutyája nevelését, magától ne kezdje használni, mert előfordulhat, hogy a kutya nem fogja érteni miért kapja, és így csak kínzás, bántalmazás, vagy a kutya felnő hozzá és nem fogja érdekelni. Ha nem tudja valaki kontrollálni, mikor szükséges büntetni a kutyáját, akkor kutyaiskola, vagy legalább házhoz járó kiképző!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!