Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert ás ész nélkül a kutyám?

Miert ás ész nélkül a kutyám?

Figyelt kérdés

1,5 éves Nj-om van és nappal tök nyugodt meg minden,foglalkozom vele mindennap séta futkározik,,,,másnap reggelre az egész udvart felássa, volt hogy az egész udvar tiszta gödör volt ,,mit tegyek hogy ne csinálja?

HELP

2010. ápr. 21. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
unatkozik
2010. ápr. 21. 11:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem vakond vagy valamilyen rágcsáló mászkál a háza táján a föld alatt, azért ás éjszaka.
2010. ápr. 21. 11:11
 3/12 anonim ***** válasza:
fiú vagy lány?
2010. ápr. 21. 11:38
 4/12 anonim ***** válasza:

És milyen fajta?

Több oka is lehet. Ha lány, és esetleg nemrég tüzelt akkor max álvemhes és készítené a kicsiknek a helyet.

Vagy, akár fiú akár lány, a kerti kutyákat ritkán viszik ki sétálni, nem tudom ez nálatok hogy működik.

Ha unatkozik a kutya és nem kap megfelelő ingereket a más kutyák által hagyott szagmintákból akkor keres magának más elfoglaltságot. pl. ás.

2010. ápr. 21. 11:44
 5/12 anonim ***** válasza:
Több oka lehet. Lehet melege van, vagy unatkozik, vagy tényleg érez valamit a földben. Az is lehet, hogy szimplán jó heccnek tartja, ráadásul nincs tudatában, hogy ez rossz dolog. Hiszen, ha csak este ás, amikor ti nem látjátok, akkor büntetés utána nem éri (utólag ne is érje!), viszont ha talál lent valami izgit, akkor kvázi magát megjutalmazza a cselekvésért. Rendszeresen ás ennyit, vagy akkor egyszer? Mert ha csak egyszeri, akkor a szag a legvalószínűbb kiváltó oka. Nálunk a ház egyik oldalán a kutya szabályos árokrendszert ásott. Pár nap múlva kiderült: patkányt talált.
2010. ápr. 21. 12:51
 6/12 Akiteki ***** válasza:

Nem ész nélkül ás, tudatosan teszi. Oka van rá, csak még nem tudod, hogy mi.

Lehet, hogy készíti az új garázshoz a szerelőaknát, de lehet hogy arra fog kanyarodni a 4-es metro. :)

Figyeld meg titokban, hogy ő ne lássa, mikor és hogyan kezd ásni, rá fogsz jönni az okra.

2010. ápr. 21. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Másfél éves németjuhásznak, lehet hogy nem elég a séta meg a futkározás. Valamilyen fárasztóbb játékot iktass be (labda, frizbi, kötél, dummy stb.) ami stimulálja. Ha a mozgás megvan attól még unatkozhat. Szerintem akkor el fog múlni. Legrosszabb esetben ha nem, akkor este maradj fent vele párszor, lesd ki, és mikor neki áll ásni, egy flakont amiben kavicsok vannak vágj MELLÉ. A hang elég elriasztó lesz neki. Tökéletes büntetés, és nem is bántod a kutyád. Ha így sem fogja abba hagyni, akkor nálad is lehet hogy tényleg valamit kiszagolt.
2010. ápr. 21. 14:13
 8/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

,, kan kutyárol van szo, ivartalanitott németjuhász,

de az udvarásás,az meg nem tom miert,,lehet télleg vakond,,mert amikor még kb 7-8 honapos volt,akkor kiásott egy vakondot,azota nincs az udvarban sem a kertben vakond,1,5 orát vagyunk kint sétálni,,ez kevés lenne neki??

megprobálom hogy fent maradok egész éjjel, és mellédobom azt a kavicsal teli flakont,csak az a gáz ezzel,hogy amikor kinyitom az ajtot,egyböl az ajtohoz jön,igy ezt nhezen tudom végrehajtani,,

majd irok hogy mi lesz ez ügyben,

köszi az infokat

2010. ápr. 21. 14:59
 9/12 anonim ***** válasza:
Már mindent leírtak előttem, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy jó egy olyan gazdit is olvasni, aki megoldani akarja a gondot és nem felejti el közben, hogy szereti a kutyát. Ahhoz meg pláne gratula, hogy kerti kutyát mindennap sétáltatsz. Jó lenne, sok ilyen kertes házban élő gazdi még! Sok sikert! Majd írj!
2010. ápr. 21. 15:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Sztem olaj van a föld alatt és azt érezte meg :D

Viccet félretéve az én NJ-om is csinálta de már kinőtte.

2010. ápr. 21. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!