A kutya azt ugat meg az utcán, akit akar?
4#
Emberek kategória, amiben egy idióta kutyája megugatott egy cigányt. Asszem te is írtál oda.
Hárman próbáltak meggyőzni, hogy a kutya bárkit megugathat, mert az a dolga. Aztán engem hülyéztek, mert azt mertem mondani, hogy a jólnevelt kutya nem ugat meg idegen embereket.
A kutya csak akkor ugat, ha oka van rá. Ha úgy mész el mellette, mint valami kis ócska hülye gyerek, aki szorong és fél tőle, az természetes módon gyanús neki és védi magát, illetve gazdáját. Ő sokkal jobban fél tőled, mint te tőle. A különbség az, hogy ő az élete árán is megtudná magát védeni, míg téged 1 ütéssel elintézne egy 12 éves gyerek is.
Másrészt, nyugodtan ugathatnak bárhol. Pórázon is, de a gazdának kordában kell tudnia tartani, értsd: ha rászól, a kutya elhallgat.
Amit fentebb írtak: nem tudom honnan hallottad ezt a baromságot, hogy nyugaton a kutya "nem ugathat" mert hű meg hó. Ekkora baromságot. Albérletben nem ugathat, családi házaknál azt csinál, amit akar. És ne kelljen megint leírni... nem azért ugat, mert unatkozik, hanem valami a közelben ezt váltja ki belőle.
A vicsorgás is normális, a kerítésen belül. Utcán az már tényleg durva, de ahogy írtam: a gazda felelőssége kordában tartani.
4#
De pont ez a lényeg. Nem az bosszantott fel, hogy neveletlen a kutya, hanem az, hogy utána hárman győzködtek, hogy egy jólnevelt kutya azt ugatja meg és arra vicsorog, akire akar.
5#
Egy jól nevelt és szocializalt kutyának az ilyen helyzetet is kéne tudnia kezelni.
A kuyta az kutyaként viselkedik, nem várhatod el tőle, hogy emberként döntsön kit ugat meg és kit nem.
Próbáld megérteni a kutyát, ne elítélni.
Amilyennek meg a természet létrehozta, azt meg tartsd tiszteletben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!