Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az normális h a 8hetes kiskuty...

Az normális h a 8hetes kiskutyám bármit amit lát megrág?

Figyelt kérdés
meddig harapdál meg mindent? magától leszokik majd róla? hogy tudom leszoktatni?
2010. ápr. 20. 18:24
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem normális...az én kutyum is mindent szétrág

ez olyan mint a babáknál...mindent megkóstol.

szerintem nézz utánna, hogy hogy lehet leszoktatni.

én amit tudtam azt elraktam a helyéről, hogy ne érje el.

de lehet vinni kutyasuliba, vagy házhoz hívni kiképzőt és az hatásosabb.

2010. ápr. 20. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Normális. Egyszer majd leszokik, de addig sok cipődet kell kidobni XD

Vagyél neki sok játékot, és zárj el mindent, amit nem szeretnél megrágva találni! Az ágy sarkát bekenheted valami csípős rossz ízű risztókrémmel (ilyeneket már lehet kapni). Kb 2 hónapos koráig ez lesz. Játssz vele sokat, az unatkozó kutya szívesen rágcsál!

2010. ápr. 20. 18:33
 3/6 anonim ***** válasza:

A rágcsálás kölyökkorban genetikailag "kódolt" tevékenység.

1. A kiskutyának mindent meg kell ismernie a környezetében. Ezt pedig (a kisgyerekekhez hasonlóan) úgy teszi, hogy mindent a szájába vesz, megízleli, megrágja.

2. A kutyák esetében a fogváltás 4-6 hónapos kor között zajlik. Ilyenkor a fogíny viszket, amit az állat intenzív rágással igyekszik csillapítani.

3. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a kutya ragadozó, és mint olyan, vadászösztöne van. A kölyök, ahogy cseperedik, elkezd "vadászni". Mire vadászhatna, ha nem a környezetében fellelhető tárgyakra? Így aztán zsákmánnyá válnak a cipők, zoknik, szerte hagyott ruhák, könyvek, papírok, a seprű, partvis, stb. is.

2010. ápr. 20. 18:37
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. és arról hogy szoktasam le hogy a kezemet harapdálja? már tiszta karc
2010. ápr. 20. 18:42
 6/6 Akiteki ***** válasza:
A kezedet ne engedd. Szólj rá, húzd el a kezed. Ennél egyszerűbb nem létezik.
2010. ápr. 20. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!