Az megszokott dolog, hogy menhelyről betegen adnak ki kutyát? Ez a kutya irtó beteg.
Tisztességes helyeken , ha tudnak a kutya betegségéről, akkor az örökbefogadóval azt közlik, hogy vállalja-e így is a kutyát.
Egyébként egy nagyon beteg kutyán észre lehet venni, hogy nem klappol valami. Akkor miért lett így elhozva?
2-es: A gazdi nem szakértő, hogy rájöjjön, ha a kutya beteg. Ő abban bízik, hogy ezt közlik vele a menhelyen.
5-ös: igen, róla van szó, ezek a betegségei vannak.
A Budaörsi állatmenhelyről van szó. Én úgy gondolom, hogy át lettem verve. Persze nem fogom visszavinni a kutyát, de a Giardiát valószínűleg én is megkaptam... Mehetek orvosokhoz... nem elég, hogy most több hétig nem vihetem le a kutyát, tehát a fertőző kakijait itt kell, hogy letegye. Hál istennek van olyan okos, hogy a kijelölt helyre tegye, de amíg meg nem gyógyul, be kell, hogy zárjam az előszobába. Utána kezdhetem előlről a szobatisztaságra nevelést, sétáltatni tanulást.
Már az orra alá akartam dörgölni a menhely vezetőjének, hogy nagyon odafigyelnek a kutyáikra. Simán rájuk hívhatnám cserébe az ezzel foglalkozó szerveket, hogy ilyen és ehhez hasonló példák ne történjenek meg megint.
Hát sajnos ez gyakran előfordul.
Nekem is Illatosról van a kutyám,ő is beteg volt. Mikor őt kértem elvinni, kihozta a gondozó, erre a kutya elkezdett krákogni, kérdezem hát ez meg mi? Azt mondja "Öööö kennelköhögés, majd elmúlik." Aha. Tüdőgyulladása volt a kutyának, bár a télen betonon alvással hóban-fagyban ez annyira nem meglepő. Ja és a kutyus bélférges volt (pedig állítólag féreghajtózzák őket!). És most mint kiderült bőrférges is, de azt aláírom, hogy ilyen spéci vértesztekre már nincs kapacitása a telepnek. Mindegy, így is-úgyis elhoztam volna a kis szörnyeteget :)
A kérdéshez: Miért ne vihetnéd ki, hogy lent végezze a dolgát? Viszel magaddal rengeteg zacskót, törlőkendőt és kislapátot, virágspriccelőben meg fertőtlenítős (flóraszeptes) vizet.
Ha a kutya lent kakil földre/fűre, akkor a lapáttal szeded fel, földdel együtt kikanyarítod, utána a környékét lefújod a spriccelővel.
Ha betonra csinál, fölszeded ahogy tudod zacsival, aztá feltörlöd törlőkendővel, majd jó alaposan lefújod a fertőtlenítős cuccal.
Újságpapírt is alányomhatsz, ha elég gyors vagy és akkor nem a betonról kell fölvakarni a kakit.
Az meg ne érdekeljen, ha megbámulnak miatta az emberek.
Oh, bakker. Sajnállak titeket, kitartást.
3 éve mi is elhoztunk valami kis Isten háta mögötti menhelyről egy parvós kiskutyát. Másfél hónapig jártunk vele orvoshoz, utána elment szegény.
Kitartást nektek. Minden esetre ez nem megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!