Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a kutyáimmal (4 db) az új kismacskámat? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek !

Van 4 kutyám 2 Am.Staff Terrier, 1 Amerikai bulldog és 1 Francia bulldog . Most szeretnék egy kiscicát hozni haza , mert ha nem fogadom be , el fogják pusztítani !

Nagyon szeretném haza hozni , de van 4 kutyim , és egyből széttépnék , az biztos . Lakásba nem tudom behozni a cicust , mert a párom nem szereti a cicákat a házban (persze a kutyák bejöhetnek:S) . Megtudnám szerettetni a kutyáimmal a cicust ??

Ha igen hogyan ? Volt már valaki hasonló helyzetben ??

Segítsetek nekem létszives !

Ui: Ha hazahozom pár hét múlva ivartalaníttathatom is ?? Vagy várjak vele még nagyobb lesz ?? (Kandúr cicus )

Köszönöm a válaszokat . Szép napot .

2010. ápr. 20. 13:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem tehetek róla ha a kutyáim nem szeretik a Macskákat !

"Kezd valamit a kutyáiddal" Versenyre járok velük , kiállításokra , kutyaiskolába .

Szót fogadnak , és aranyos kutyák , a szukám mikor volt annyi foglalás a kölykökre , és ellett , akkor volt hogy neki csak 3 babája volt , hoztak 3,5 hetes kicsiket , akik már mentek hogy nevelje a szukám őket, elfogadta őket !

Volt hogy 6 baba melett egy aznap született kismalac szopott a kutyám kölykeivel együtt . Mert a koca bántotta a malackát ! Tehát nem gondoszak a kutyáim , és nem vérszomjasak , de soha nem láttak még macskát közelről !

Így mikor látják őket az udvarba akkor elkapják (szerintem) , nem tépik darabokra, én úgy vettem észre hogy annyira erősen látszhattak vele hogy meghalt a cica , mert nem volt rajta seb, sem vér , semmi !

Pl: A Francia bulldogom pedig imádja a Tengeri malacomat , imádnak együtt játszani , a Teknősbékámat is imádja !

Köszönöm az értelmes válaszokat , megfogadom őket, és megoldom a dolgot !

Bízom a kutyáimban !

2010. ápr. 20. 14:53
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm a válaszod , ez nagyon jó ötlet , ki fogom próbálni , és el fogom hozni a cicát , nekem még soha nem volt cicám , csak mikor 10 éves lehettem !

Most szeretnék végre saját cicát(Ami nem a mamánál van):)

Nem lesz baj , ahogy írtam már , bízom a kutyáimban és magamban is :)

2010. ápr. 20. 14:57
 13/19 Akiteki ***** válasza:
Sok sikert hozzá, biztosan sikerülni fog.
2010. ápr. 20. 15:14
 14/19 anonim ***** válasza:
kezdj valamit a kutyáiddal: tessék megtanítani nekik mi a macska - azért a széttépés és az addig játszunk vele míg meghal, két külön dolog...továbbra is az a véleményem, hogy ez nem normális viselkedés, tessék megtanítani nekik mi az elfogadható, nem egy kutyám van, volt, de egyik se tépett még szét se kutyát, se macskát, bár az egyik megszabott már egy betörőt (megkaphatta a lábát, mert a betörő elmenekült, vércsepp és gatyamaradék volt)...és elkergetik a macskákat, sajátot még sose, sőt a macska együtt alszik és labdázik a kutyákkal és a más kutyától megvédik
2010. ápr. 20. 15:21
 15/19 anonim ***** válasza:

Az a legfontosabb, hogy a cica ne viselkedjen zsákmányként, a kutya pedig ne viselkedjen vadászként. A cicát nehéz nevelni, sőt lehetetlen, tudom, de tudnod kell ,hogy abban a pillanatban, hogy a cica menekülni kezd, a kutyák üldözni kezdik, és olyan ördögi kör alakul ki, amiből nagyon nehéz lesz jól kijönnöd (mi feladtuk, és a cicának költöznie kellett, de ő már felnőtt volt). Tehát amíg a cica eléggé fél ahhoz, hogy ne merjen menekülni se, addig kell megmutatni a kutyáknak. Ha a cica nem mozdul, csak ijedten szuszog, akkor a kutyuk is nyugodtan megszaglászhatják, max az öledbe vájja a karmait, ez a te gondod :D

De ha a cica menekülni kezd akkor kutyák kifelé rögtön, és a legapróbb rámozdulási kísérletet is kőkeményen büntetni, pl kizárással. Ha olyat látsz a kutyán, hogy leselkedik a macska után, vagy bármi vadászat szerűt csinál, azonnal kőkemény büntetés.

Az a lényeg, hogy ne hagyd, hogy kialakuljon az üldöző/üldözött szitu, mert onnan nincs esélyed.

2010. ápr. 20. 15:23
 16/19 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm !
2010. ápr. 20. 16:13
 17/19 anonim ***** válasza:

a mi kutyánk pumi... igazi kis idióta vadállat, mindent szétszed ami az útjába kerül

de ha hoztam macskát mindig a kezembe hoztam hogy lássa a mienk, odatartottam neki és megértette. eddig az összes ilyen macskánkat óvta midnentől, sőt együtt is aludtak :D

2010. ápr. 20. 16:44
 18/19 Akiteki ***** válasza:
A pumi nem egy vadászkutya. Arra lett tenyésztve, hogy más állatokra vigyázzon. Persze, hogy nem bántja. Egy vadászkutyával nem ilyen egyszerű.
2010. ápr. 20. 17:58
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha jól neveltek a kutyák és normálisak agyilag nem lehet baj. Nekem foxim van a degukat és a vadászgörényt kimerem engedni mert tudja jól hogy nem szabad bántani őket, persze nem hagynám egyedül velük.

Nagypapám mesélte hogy neki is volt 2 foxija és a családi macskát nem bántották soha, de ha idegen macska tévedt a kertbe vagy róka azt bizony ha sikerült elkapni akkor megölték.

Szerintem a kutyák vannak olyan értelmes lények hogy tudják ki vagy mi tartozik a családhoz.

2010. ápr. 20. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!