Hogyan fogadtassam el a kutyáimmal (4 db) az új kismacskámat? Bővebben lent!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek !
Van 4 kutyám 2 Am.Staff Terrier, 1 Amerikai bulldog és 1 Francia bulldog . Most szeretnék egy kiscicát hozni haza , mert ha nem fogadom be , el fogják pusztítani !
Nagyon szeretném haza hozni , de van 4 kutyim , és egyből széttépnék , az biztos . Lakásba nem tudom behozni a cicust , mert a párom nem szereti a cicákat a házban (persze a kutyák bejöhetnek:S) . Megtudnám szerettetni a kutyáimmal a cicust ??
Ha igen hogyan ? Volt már valaki hasonló helyzetben ??
Segítsetek nekem létszives !
Ui: Ha hazahozom pár hét múlva ivartalaníttathatom is ?? Vagy várjak vele még nagyobb lesz ?? (Kandúr cicus )
Köszönöm a válaszokat . Szép napot .
Nem tehetek róla ha a kutyáim nem szeretik a Macskákat !
"Kezd valamit a kutyáiddal" Versenyre járok velük , kiállításokra , kutyaiskolába .
Szót fogadnak , és aranyos kutyák , a szukám mikor volt annyi foglalás a kölykökre , és ellett , akkor volt hogy neki csak 3 babája volt , hoztak 3,5 hetes kicsiket , akik már mentek hogy nevelje a szukám őket, elfogadta őket !
Volt hogy 6 baba melett egy aznap született kismalac szopott a kutyám kölykeivel együtt . Mert a koca bántotta a malackát ! Tehát nem gondoszak a kutyáim , és nem vérszomjasak , de soha nem láttak még macskát közelről !
Így mikor látják őket az udvarba akkor elkapják (szerintem) , nem tépik darabokra, én úgy vettem észre hogy annyira erősen látszhattak vele hogy meghalt a cica , mert nem volt rajta seb, sem vér , semmi !
Pl: A Francia bulldogom pedig imádja a Tengeri malacomat , imádnak együtt játszani , a Teknősbékámat is imádja !
Köszönöm az értelmes válaszokat , megfogadom őket, és megoldom a dolgot !
Bízom a kutyáimban !
Kedves Utolsó!
Köszönöm a válaszod , ez nagyon jó ötlet , ki fogom próbálni , és el fogom hozni a cicát , nekem még soha nem volt cicám , csak mikor 10 éves lehettem !
Most szeretnék végre saját cicát(Ami nem a mamánál van):)
Nem lesz baj , ahogy írtam már , bízom a kutyáimban és magamban is :)
Az a legfontosabb, hogy a cica ne viselkedjen zsákmányként, a kutya pedig ne viselkedjen vadászként. A cicát nehéz nevelni, sőt lehetetlen, tudom, de tudnod kell ,hogy abban a pillanatban, hogy a cica menekülni kezd, a kutyák üldözni kezdik, és olyan ördögi kör alakul ki, amiből nagyon nehéz lesz jól kijönnöd (mi feladtuk, és a cicának költöznie kellett, de ő már felnőtt volt). Tehát amíg a cica eléggé fél ahhoz, hogy ne merjen menekülni se, addig kell megmutatni a kutyáknak. Ha a cica nem mozdul, csak ijedten szuszog, akkor a kutyuk is nyugodtan megszaglászhatják, max az öledbe vájja a karmait, ez a te gondod :D
De ha a cica menekülni kezd akkor kutyák kifelé rögtön, és a legapróbb rámozdulási kísérletet is kőkeményen büntetni, pl kizárással. Ha olyat látsz a kutyán, hogy leselkedik a macska után, vagy bármi vadászat szerűt csinál, azonnal kőkemény büntetés.
Az a lényeg, hogy ne hagyd, hogy kialakuljon az üldöző/üldözött szitu, mert onnan nincs esélyed.
a mi kutyánk pumi... igazi kis idióta vadállat, mindent szétszed ami az útjába kerül
de ha hoztam macskát mindig a kezembe hoztam hogy lássa a mienk, odatartottam neki és megértette. eddig az összes ilyen macskánkat óvta midnentől, sőt együtt is aludtak :D
Ha jól neveltek a kutyák és normálisak agyilag nem lehet baj. Nekem foxim van a degukat és a vadászgörényt kimerem engedni mert tudja jól hogy nem szabad bántani őket, persze nem hagynám egyedül velük.
Nagypapám mesélte hogy neki is volt 2 foxija és a családi macskát nem bántották soha, de ha idegen macska tévedt a kertbe vagy róka azt bizony ha sikerült elkapni akkor megölték.
Szerintem a kutyák vannak olyan értelmes lények hogy tudják ki vagy mi tartozik a családhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!