Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Dalmatáról?

Mi a véleményetek a Dalmatáról?

Figyelt kérdés
Mennyire jó házőrző? Ha valaki megtámadna megvédene? Kutyás sportokra alkalmas? Egy 13 éves lány elboldogulna vele?
2010. ápr. 20. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem egy elég öreg dalmatám van, az út mentén találtunk rá, kidobták egy autóból. Már akkor is tíz éven jóval felül volt az állatorvos szerint (ez volt 4 éve), de még mindig jól tartja magát :)

Személyiségre: bújós kis bohóc, akinek jól be kell osztani a kajaadagját mert képes addig enni, amíg kaja van valahol :) A kis keverékünk jóllakik és otthagyja a tálat, ő meg inkább megfullad csak eltűnjön minden :) szóval ha több kutya van akkor figyelni kell erre, mert képes megenni a többiek kajáját is. A gyerekeket nem tűri el maga körül (de sztem ez nem fajtajelleg, hanem valószínűleg ott, ahonnan kidobták rosszul bántak vele a gyerekek és rossz tapasztalatai vannak). Rövidszőrű, tehát télre mindenképp jó lenne benn tartani (előszoba, ilyesmi), mert az izületeit nagyon megviselheti a hideg. Lovakkal jól kijön :)

2010. ápr. 20. 09:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok még mindig, a kérdéseidre válaszolva: Házőrzésre nem a legjobb, ő inkább kísérő "díszkutyus" :) Emiatt nem hiszem, hogy agresszív lenne azzal, aki megtámad. Kutyás sportokra sztem alkalmas, alapvetően nagyon okos kutyus :)
2010. ápr. 20. 09:34
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nem tetszik... Hallottam olyat hogy 2 dalmata (párok) szanaszét szaggattak egy kisbabát. :(
2010. ápr. 20. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:

ma 10:55

Ilyenkor mindig felmerül, hogy milyen szülő az, aki egyedül hagy egy kisbabát egy kutyával?

2010. ápr. 20. 11:13
 5/9 anonim válasza:
pöttyös
2010. ápr. 20. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:

És a Huskyk nem tépték szét ?? A Roti nem , a Németjuhász ?? És még sorolhatnám ! Ha nem tudsz válaszolni értelmeset , akkor inkább ne tedd !!!

Házörzésre nem jó , sportra igen !

Szten elboldogulnál vele , imádnivaló kutyák :)

Én is szeretnék majd egyet , egy Tenyésztőtől , de van 4 kutyám így mostanában nem lesz !

:) De ajánlani tudom :)

2010. ápr. 20. 13:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Több helyen írták, hogy jó őrző-védő kutya, meg hogy rendőrség is használja. Akkor?
2010. ápr. 20. 16:58
 8/9 anonim ***** válasza:

igen tényleg remek őrző-védő kutya, de ezt inkább úgy kell elképzelned, hogy jelzi, ha veszély van. Szóval, hogy ha megpróbálnak behatolni, akkor hangosan ugat, morog ilyesmi.

Rendőrségen keresőkutyának szokták használni mert a dalmata nagyon nagyon régen vadászkutyának indult(később lesz csak a postakocsik után futkosó feladata) és nagyon jó a szimata ezért keresőkutyának(drog,ember) alkalmas.

Arra hogy megtámadja mondjuk a betörőt nem olyan nagy az esély, de maga a testfelépítése, tömege és a fogazata nem teszi lehetővé, hogy egy nagyobb darab emberben komolyabb kárt okozzon.

2010. ápr. 20. 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 dalmatánk is volt. nagyon aranyos és jó kutyusok.

Nem kimondottan egy örző-védő kutya, de ha veszély van akkor jelez. De a betörőt nem fogja szét szedni, mivel nem erre a feladatra hozták létre a fajtát.De a gyerekeket viszont szereti sőt imádja és az idősebbekkel is kijön meg a felnőttekkel egyszóval minden emberrel .Kutyás sportokra igen alkalmas, mert okos és gyorsan is tanul. És te biztosan elboldogulnál vele, ha:

szeretsz mozogni és/vagy nem vagy egy otthon ülős típus :D

szeretnél egy társat, barátot.

van türelmed.

ha kell akkor egy erős kezed (vagyis erélyes vagy).

És igen, a kajával kell vigyázni. Képes MINDENT felfalni.

Remélem, hogy megtaláltad amit kerestél. És ebben a kutyában emgtalálod azt amit keresel. =)

2010. ápr. 20. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!