Mi a véleményed az angol szetterekről?
Szépek nagyon. De amúgy nem szeretnék olyan kutyát mert túl barátságosak nekem.
2010. ápr. 19. 22:00
Egy ismerősömnek volt angol szettere, imádni való, gyönyörű kutya. A szőre viszont gondos ápolást igényel. Mivel eredetileg vadász kutya, imád vadászni. Az ismerősöm is rendszeresen járt vele. Okos, szeret úszni és nagyon barátságos.
2010. ápr. 19. 22:00
Az anyukám kutyája korcs ugyan,de én azt szoktam mondani,hogy "első ági korcs",mert az édesanyja fajtiszta angol szetter volt,az apja pedig valamilyen berniszerű pásztorkutya!A színeit ugyan az apukájától örökölte,de a termetét,a formáját,és szerintem a természetét is a mamától!!Most már 11 éves,de nem ismertem tőle szeretetre méltóbb,barátkozóbb,hűségesebb kutyust a földön!!Bár ő nem fajtiszta(ezt már írtam is),de az angol szetterekről ugyanezt gondolom!
2010. ápr. 19. 22:33
Az utolsó vagyok,és az első válaszolótól szeretném megkérdezni(nem kötekedés,semmi rosszindulat,pusztán tényleg csak kíváncsiságból :) ),hogy mit értesz azon,hogy túl barátságos egy kutyus?Én szeretem,ha kedves,inkább,mintha vad lenne,de van valami szakmai hátránya esetleg egy barátkozós kutyának??(én csak kutya és macska rajongó vagyok,anyunak otthon két kutyu van,nekem két cica,szóval csak tudni szeretném,mert én csak szeretem őket,de nem értek úgy hozzájuk,mint mondjukvegy tenyésztő!) Előre is köszi a választ(bár a kérdést nem én tettem fel! :))
2010. ápr. 19. 22:53
Ez csak az én ízlésem: mindenkit szeressen a saját kutyája. Nem bírom az olyanokat akik mindenkit imádnak és annyira örülnek az első idegennek hogy azt sem tudod megfigyelőként megállapítani, ki a gazdája. A másik: a kutya védje meg a gazdáját, nem riasztó helyett van a kutya csak lássam a szándékot. Szeretem ha az én kutyám bizalmatlan és nem fél az idegenektől, meg barátkozni sem akar velük ha én nem mondom. Mudim van, rökéletesen teljesíti az elvárásaimat. Persze ha azt mondom neki akkor hagyja magát és szereti ha az ismerősök simogatják de leginkább velem foglalkozik. Másik kedvencem a dobi, azt hiszem abban is megvan amit írtam. Nem hiszem hogy lenne előnye, legfeljebb hogy nem tudják olyan könnyen elrabolni xD viszont sokkal jobban kell rá vigyázni nehogy csak úgy megsimogassa valaki vagy félreérthetően viselkedjen és persze egy ilyen kutyát sokkal jobban meg kell nevelni.
2010. ápr. 20. 00:41
Oké,köszönöm szépen a válaszodat,tulajdonképpen akkor szereted,ha barátságos a kutyád,csak azt nem,ha barátkozik,anélkül,hogy tisztában lenne,kivel teszi!
Először nem értettem tisztán,de most már így világos!Valahol igazad is van,a mieink tényleg barátkozósak,de egyértelműen az anyut szeretik a legjobban!Még egyszer köszi,és szép napot mindenkinek! :)
2010. ápr. 20. 10:58
7/15 A kérdező kommentje:
nagyonnagyon kösz a válaszokat.
igazábol nincs angol szetterem,csak a mostani kutyámat nemszeretem,és néztem kutyákat h melyik lenne ideális a számomra,és az angol szetter jött ki.a mostani azért "rossz" mert nemlehet simogatni állandoan moroggg,harap stb... :((((((
____
amúgy sokan mondják hogy csúnya a pöttyök miatt pedig szerintem olyan szééép:((( ha meglátomm a képekenn mindigg olyan melengetőőérzéssel tölt el :((((
na majd később lesz 3 db....:)))
8/15 A kérdező kommentje:
bocs a tárgyilagosítást,lesz 3 fő!!!!
Ez csak az én ízlésem, más meg pont azt szereti ha a kutyája nagyon szeret mindenkit. Ezért kell annyiféle kutya. Így mindenkit megtalálja a sajátját. Én irigy vagyok a kutyámra, félek hogy mást jobban szeretne, ezért is választottam így. Annyira nem szeretem a ha barátságos, csak azt várom el, hogy ha kérem akkor tűrjön el mást. Tehát nem egy gyilkoló gép kell nekem.
2010. ápr. 20. 16:47
miért morog meg a saját kutyád? Nem a kutyában van a hiba, valamit elrontottál nála, ugyanúgy elronthatsz így egy másik kutyát is.Nekem tacskóim vannak, ők közismerten nem haverkodósak idegenekkel, de én BÁRMIT csinálhatok velük, eszükbe nem jutna megmorogni, nemhogy harapni!
2010. ápr. 21. 13:59
Kapcsolódó kérdések: