Lehet mopsszal futni?
Figyelt kérdés
Én sem vagyok egy túl nagy sport ember. Nem is gyorsan, és nem is nagy távra lehet vele futni?2010. ápr. 19. 20:29
1/6 anonim válasza:
Lehet, ha fiatal, nincs légcsőszűkülete vagy légcsőcollapsusa, és jó a súlya. De nem kifejezetten futásra tervezték, arra szinte bármi más alkalmasabb. Leginkább a közepes testű, vékonydongájú kutyák pl. vizslák, szetterek, keverékek. A rövidszőrűek jobbak, mert kevéséb hevülnek túl. Nyári melegben a kutya könnyen kap hőgutát főleg ha mozgatva van, ezzel vigyázni kell.
2/6 anonim válasza:
Ha azt tervezed, hogy a kutyával futni akarsz (ha rövid távon is) jobb ha másik fajtát keresel. Vele inkább komótosan lehet sétálni, futni meg jobb ha csak annyit, amennyit magától akar.
3/6 RastaMama válasza:
Én inkább nem tenném. Tekintve, hogy néha még alapállapotban sem kapnak rendesen levegőt szegények-ezért tortyognak. Ha már csak abba belegondolsz, hogy nagyobb melegben az utcára sem nagyon szabad vele kimenni, csak amíg gyorsan pisil-kakil... Mivel attól is elpusztulhat.
Ha már megvan, akkor inkább menj egyedül, vagy baráttal, vagy kérj kölcsön egy aktívabb kutyát. Ha még nincs mopsod, akkor vagy ne is vegyél-ha futni szeretnél vele-, vagy ne akarj vele futni. :)
4/6 anonim válasza:
Kizártnak tartom. Nyáron hőgutát kap, télen légúti gyulladást, 10 perc múlva meg akármikor is, de nem kap levegőt.
5/6 A kérdező kommentje:
Az enyém annyira mozgékony, hogy az hihetetlen. Ha sétálni megyünk ugyanarra a helyre, gyakorlatilag 3X végigfutja, amíg sétálunk:)
2010. ápr. 20. 20:10
6/6 anonim válasza:
Ez az... Én nem tudom miért írják itt is azt, hogy szinte kötelező, hogy ennek a fajtának valami baja legyen.o.O Rövid távon és nem túl gyorsan lehet. Nyilván nem egy beteg kutyát akar futtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!