Öcsém szeretne (14/F) kutyát tartani, de nem tudja eldönteni melyik fajta legyen (csak ez a 2 faj opció és válasszam ki én)
A szülők belemennek, tudják késöbb úgyis az én gondom lesz, de volt már 13 évig kutyám, tudok vele órákat tölteni napi szinten, séta futás.(+kertes ház)
Azért ez a 2 fajta mert nálunk mindenki a telet imádja és ez a 2 faj már ránézésre a hideget szimbolizálja (főleg a filmek miatt)
Esetleg neveltetésbe melyik a jobb?
(ha nem igazán kinti kutya fajta jöhet estére a házba vagy ha vihar van.)
Attól hogy szereti a telet nyár még van, ami annyit helent hogy az év nagyobbik részéven szenvedni fog a melegtől. Miért ez a 2 fajta? Munkakutyák nagyon nagy a mozgásigényük, szökősek, makacsak... nem pont családi kutyák és tapasztalt gazdának való. Nem lebeszélni akarlak de azért nézz utána az igényeinek, ezt mond meg az öcsédnek is, ne csak külső alapján válasszon.
2016. aug. 18. 00:11
2/6 anonim válasza:
Ha jut eszembe, a nővérem us nagyon szereti a huskykat, szeretett is volna, még foglalt is egy kölyköt egy tenyésztőnél csak nem volt olyan kölyök amiet szeretett volna szóval nem lett... viszont azóta megtudta hogy milyen is a kutya és már nem akar husky-t.... túl sokat kéne vele futni,sétálni ezért lemondott róla. (#1 voltam)
2016. aug. 18. 00:16
3/6 anonim válasza:
Már a napját sem tudom mikor volt Magyarországon hó... Egyrészt ne emiatt vegyetek ilyen kutyát. Másrészt meg nézz utána, hogy mit igényel ez a kutyafajta, mert ok, hogy tetszik, de bírni is fogtok vele 10-15 évig?
Határozottság és tapasztalat kell mindkét fajtához, nem éppen a legkönnyebben nevelhető fajták. Nagyon makacsok, dominánsak. Mondjuk nyilván nem az öcséd nevelné és gondolom nem első kutya már.
És nagyon nagy a mozgásigénye... 2,5-3 óra intenzív mozgás is kevés nagy kerttel... Legalábbis az én kutyámnak. Folyton ás...
Ezek munkakutyák nem családi kutyák, csak munka célra használva érzik jól magukat, amit nem hinném hogy suli/meló mellett egy átlag magyar család tudna biztosítani neki, mindig mennének, örökmozgók, ásnak, és ráadásul ami szerintem minimum egy kutyától hogy a házat legalább őrizze, és ez nincs meg bennük. Egy Berni pásztor méretben hasonló, időjárásunkat jobban bírja, nincs akkora mozgásigénye, és ugyanúgy egy szelíd csapnivaló házőrző, tehát nála sem kell attól tartani, hogy bárkit megharapna, viszont nincs akkora mozgásigénye, kezelhetőbb, és jobban érzi magát családban, egy nagy udvaron, mint akár Malamut akár Husky. Kutya érdekeit és igényeit is nézzétek, ne csak a sajátotokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!