Gáz, ha átnevezem a befogadott kutyánkat?
Mi a menhelyről fogadtunk örökbe egy kan kutyát,akit Babérnak neveztek ott. (A Babér lány név)
Az előző gazdái Golyónak hívták. Nos, egyikre sem hallgatott, így lett a mi kis drágánk Borisz.
Ha hallgat rá, nem gáz :) van, hogy az állatnak is jobban tetszik az új név.
Az egyik cicánkkal sok baj volt bolhaszempontból, így viccből Bolhásnak hívtuk párszor.
Azonnal atszokott arra, csak arra hallgatott, így végleg Bolhás maradt :D
A Bonnie nagyon szép név!!! Nekünk is volt egy kutyusunk, akit így hívtak! Nekem nagyon tetszik!
Egyáltalán nem gond, hogy "új", másik nevet kap.
Egy ismerősöm is "kapott" egy kutyust (lepasszolta az előző "gazdája"). Ismerősömtől nem csak új nevet kapott az eb, hanem figyelmet, szeretetet, enni, inni... Ezeket korábbi "gazdájától" nem sűrűn kapta meg. (Igen, nem kapott naponta inni, de nem hogy naponta, hanem szikkadt volt a itató tányérkája többször is, amikor ott jártam az előző "gazdinál".)
A kutya az új gazdinál kivirult, felszabadult, egészen más lett a természete - egy befordult, szomorú állapotból nagyon vidám, boldog állatka vált. Ami nem csoda, már ismeritek a részleteket.
Szóval nem a név a lényeg, hanem a gondoskodó, szerető gazdi - és ez nálatok megvan! :-)
Szerintem jól tettétek, hogy "átkereszteltétek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!