Szerintetek melyik kutyafajta felel meg legjobban az élvárásaimnak?
1. Ne legyen túltenyésztve
2. Egészségesebb kutyafajták közé tartozik
3. Jó házőrző
4. Gyerekszerető
5 Ha olyan helyzetbe kerülünk akkor megvédene
6. Kutyás sportokra alkalmas (versenyezni szeretnék)
7. Könnyen tanítható
8. Egy 15 éves lány boldoguljon el vele
10.
Ha egy versenyeztethető energikus virgonc de értelmes és könnyen tanítható kutyát szeretnél akkor szerintem a Border Collie a legjobb választás.De ha egy házikedvenc kedves, kisgyerekeknek cincálható még sem kényeskedő a betegségekre féle kutyát akkor a menhelyet ajánlom és viszonlag közepes vagy kis termetű kutyát ajánlok.De ha mind2őt mármint ahogy leírtad nekem a Border Collie vagy a Labrador retriever tűnik a legjobb választásnak.
Ez most milyen kérdés hogy ha olyan helyzetbe kerültök védjen meg?:S
Ha kutyatámadásról beszélsz egy fajtatisztánál inkább a kutyát és utána magadat kell menteni.
Ha meg embertámadásról akkor közepes méretű kutyát kell választanod.
Amúgy szerintem egy kutya az élete árán is megvédi a gazdáját ha fontos neki és úgy bánt vele a gazda azelőtt.
Nekem van egy közepes termetű keverék kutyám most lesz 6 éves és többször is megmentett kutyatámadáskor szóval csak úgy kell nevelni.!:)
Remélem segítettem valamit.
Kedves utolsó,kiváncsi voltam mikor hozakodik elő valaki a borderrel.Remek fajta,de nem a kritériumoknak megfelelő.Ne ajánlja már boldog boldogtalan mindenkine a bordert!Ezért van a fajtamentőknek annyi feladata mostanság velük,mert mindenkinek azt kell ajánlani,aztán nem jön be,a kutya rossz és gyorsan kidobjuk!
A border nem jó házőrző.És fajtájából adódóan SOHA nem lehet agresszív egy emberrel szemben,így megvédeni sem fog.
Az,hogy gyerekszerető,az relatív,nekem eddig mindig csak úgy tűnt,hogy a legtöbb border nem szereti a gyerekeket,egyszerűen megtanultak velük együtt élni,elfogadták,hogy a gyerek a családban van.Vagy azt,hogy léteznek gyerekek.Az enyémek pl nem szeretik őket,de séta alatt rendszeresen a nyakukba ugrál pár gyerek. Az egyik egész egyszerűen tudomást se vesz róluk,mert a szemében nem érnek semmit,a másik max odacsóvál,aztán ott sincs.
Sok border pedig ha nincs lemozgatva,akkor tereli a gyerekeket.
Ráadásul egy 15 éves,kezdő kutyás lánynak nem való kutya,mert könnyen körberöhögi a tapasztalatlan gazdát.
Szokjunk már le róla,hogy mindenkinek őket ajánlgatjuk
Szerintem a Német Juhász fajta emntő egeyülettől.Van ott kölyök,növendék,felnőtt!
Így meg felel az elvárásoknak is,és segítesz egy kutyán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!