Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik kutyafajta...

Szerintetek melyik kutyafajta felel meg legjobban az élvárásaimnak?

Figyelt kérdés

1. Ne legyen túltenyésztve

2. Egészségesebb kutyafajták közé tartozik

3. Jó házőrző

4. Gyerekszerető

5 Ha olyan helyzetbe kerülünk akkor megvédene

6. Kutyás sportokra alkalmas (versenyezni szeretnék)

7. Könnyen tanítható

8. Egy 15 éves lány boldoguljon el vele

10.

2010. ápr. 19. 19:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
nekem magyar vizsla van szal tudom,hogy őrzi a házat.és mellette még aranyos is és nagyon gyerekbarát én nem kerül sokba már 1 fajtiszta 10000-15000 ért tudsz venni. nagyon ajánlom, hűséges kutya.
2010. aug. 2. 16:55
 22/29 anonim válasza:
18%
németjuhász vagy boxer
2010. aug. 2. 17:44
 23/29 anonim válasza:
29%
Egyértelműen magyarvizsla!! Nekem is van ,szereti a gyerekeket ,gyorsan fut(verseny)ezek a feltételek neked pont jók!
2010. aug. 2. 18:44
 24/29 anonim ***** válasza:
16%

Ha egy versenyeztethető energikus virgonc de értelmes és könnyen tanítható kutyát szeretnél akkor szerintem a Border Collie a legjobb választás.De ha egy házikedvenc kedves, kisgyerekeknek cincálható még sem kényeskedő a betegségekre féle kutyát akkor a menhelyet ajánlom és viszonlag közepes vagy kis termetű kutyát ajánlok.De ha mind2őt mármint ahogy leírtad nekem a Border Collie vagy a Labrador retriever tűnik a legjobb választásnak.

Ez most milyen kérdés hogy ha olyan helyzetbe kerültök védjen meg?:S

Ha kutyatámadásról beszélsz egy fajtatisztánál inkább a kutyát és utána magadat kell menteni.

Ha meg embertámadásról akkor közepes méretű kutyát kell választanod.

Amúgy szerintem egy kutya az élete árán is megvédi a gazdáját ha fontos neki és úgy bánt vele a gazda azelőtt.

Nekem van egy közepes termetű keverék kutyám most lesz 6 éves és többször is megmentett kutyatámadáskor szóval csak úgy kell nevelni.!:)

Remélem segítettem valamit.

2010. aug. 2. 19:22
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó,kiváncsi voltam mikor hozakodik elő valaki a borderrel.Remek fajta,de nem a kritériumoknak megfelelő.Ne ajánlja már boldog boldogtalan mindenkine a bordert!Ezért van a fajtamentőknek annyi feladata mostanság velük,mert mindenkinek azt kell ajánlani,aztán nem jön be,a kutya rossz és gyorsan kidobjuk!

A border nem jó házőrző.És fajtájából adódóan SOHA nem lehet agresszív egy emberrel szemben,így megvédeni sem fog.

Az,hogy gyerekszerető,az relatív,nekem eddig mindig csak úgy tűnt,hogy a legtöbb border nem szereti a gyerekeket,egyszerűen megtanultak velük együtt élni,elfogadták,hogy a gyerek a családban van.Vagy azt,hogy léteznek gyerekek.Az enyémek pl nem szeretik őket,de séta alatt rendszeresen a nyakukba ugrál pár gyerek. Az egyik egész egyszerűen tudomást se vesz róluk,mert a szemében nem érnek semmit,a másik max odacsóvál,aztán ott sincs.

Sok border pedig ha nincs lemozgatva,akkor tereli a gyerekeket.

Ráadásul egy 15 éves,kezdő kutyás lánynak nem való kutya,mert könnyen körberöhögi a tapasztalatlan gazdát.

Szokjunk már le róla,hogy mindenkinek őket ajánlgatjuk

2010. aug. 3. 08:39
 26/29 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk kezdő kutyás. Van kutyás tapasztalatom, meg kutyasuliba járnék vele. Előző kutyám egy Rottweiler kan volt, csak 6 évesen elpusztult, rákos lett. Pedig o aztán tényleg jól volt tartva, de mégis.
2010. aug. 3. 10:22
 27/29 A kérdező kommentje:
vagyok
2010. aug. 3. 10:23
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elnézést ezért,de a többire tartom amit írtam
2010. aug. 3. 10:46
 29/29 doggy11 ***** válasza:

Szerintem a Német Juhász fajta emntő egeyülettől.Van ott kölyök,növendék,felnőtt!

Így meg felel az elvárásoknak is,és segítesz egy kutyán!

2010. aug. 3. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!