Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nagy testű kutyát tart...

Aki nagy testű kutyát tart lakásban, sok vele a probléma?

Figyelt kérdés
Szerintetek több gondot okoz, mint ha kisebb testű lenne? Mennyire engedelmes? Van aki esetleg megbánta, hogy ilyen nagy kutyát választott? El lehet férni tőle, vagy mindig láb alatt van?
2010. ápr. 19. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem közepes testű kutyám van, de hatalmas a mozgásigénye. Meg van egy tacskóm is. Semmi baj nincs velük, rendesen ki vannak minden nap mozgatva, így nem a lakásban randalíroznak. Pedig 32 négyzetméteren lakunk a 2 kutyával. De nem ez a lényeg, hanem a lemozgatás és hogy foglalkozzon velük az ember. Így mikor itthon vannak, szépen elhevernek.

Egyáltalán nincs probléma velük. Engedelmesek is, mert tanítva vannak. Egyik kutya sem lesz tanítás, nevelés nélkül engedelmes, de mindegy, mérettől függetlenül engedelmesség nevelhető. Ez a gazdán múlik. És nem bántam meg, sőt, örülök mindkét kutyámnak. El is lehet férni, nincsenek láb alatt. Nyilván a lakás kényelmesre van berendezve, hogy senki se nyomorogjon.

2010. ápr. 19. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy labrador és egy hasonló nagyságú keverék nagynak számít? 40 nm-en lakunk. Engedelmesek - de ez az ami tőled függ. Nincsenek láb alatt. Amikor nincs dolguk elfekszenek a helyükön. Akkor van nyüzsi amikor főzök. Azt ők is szeretnek :oP de leülnek a könyha küszöbén és várják a pottyanó falatokat. Kis méretű kutyám sosem volt, de a nagytól mindig elfértem :o)
2010. ápr. 19. 10:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetlen dolog miatt sajnálom csak,hogy a nagytestű kutyámmal a 2.-on lakunk:diszpláziás,és egyre nehezebben lépcsőzik.A kistestűt csak felkapnám és usgyi!Mi van,ha már nem bír feljönni a lépcsőn?!Egyébént semmi baj velük,ha rendesen lemozgatjuk őket a szabadban,otthon is okosak.
2010. ápr. 19. 10:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van német juhászom és törpeuszkárom is!Az uszim pörgősebb a lakásban viszont a njuhásznak van a nagyobb mozgásigénye kint!Jól kimozgatom és semmi gond vele a lakásban!A nagy otthon többet fekszik,nincs láb alatt míg a kicsi fáradhatatlanul hordja nekem a labdáját!:)

Természetesen mind 2 engedelmes mert úgy lettek nevelve!:)

2010. ápr. 19. 10:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem novemberben halt meg a kutyám, nagytestű szetter keverék volt, előtte pedig ír szetterünk volt meg egy német juhász, de családi házban. Most költöztünk lakásba és nem tudom be merjem-e vállalni a nagy kutyát, mivel azokhoz vagyok szokva,de ezek szerint nincs sok gond velük. Meg gondolom mindegy mekkora, ugyanúgy kell sétáltatni.
2010. ápr. 19. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nagytestű kutya nem való lakásba, annak rengeteg mozgás, terület kell!
2010. ápr. 19. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!