Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám eléri, hogy újra...

Hogy tudnám eléri, hogy újra kijöjjenek egymással?

Figyelt kérdés

Van egy 1,5 éves amstaffom, aki nagyon nem jön ki az egyik rokonunkkal, akivel sajnos egy udvarban lakunk. Kb 1 éves koráig jól kijöttek, de családi viták miatt megromlott a kapcsolatunk ezzel a rokonnal, és azóta sokáig heccelte, hergelte a kutyát. Pl: hozzávágta a papucsát, ijesztgette a söprűvel, hadonászott neki újsággal, stb. Mi sokszor figyelmeztettük, h ne csinálja, mert baj lesz, meg h ráhívjuk a rendőröket állatkínzásért, de hiába! Amint nem figyeltünk, már kezdte is! A kutya viszont ezt megunta, és kb 2 hónapja mindíg megugatja ezt a rokont, morog rá, de nem támadja meg (azóta abbamaradt a heccelés). Viszont még mindíg kiabál a kutyával, és félek, h egyszer tényleg nekimegy a kutyó! Mit tehetnék, h ezt elkerüljem?

Újabban próbál a rokon megint barátkozni vele, de a kutyámnak esze ágában sincs kedvesnek lenni vele!

Bezárni nem akarom, (mármint a kutyát), a kertet pedig sajnos nem lehet lekeríteni!! Van valami más megoldás??

2010. ápr. 18. 22:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

11:04 folytatom magam kicsit, bocsi.

Nekem boxerem van, nagyon vehemensen játszik, és ezzel az elterelő módszerrel neveltem rá, hogy nem kell mindekit, kutyákat embereket egyaránt, szeretetből agyon ugrálni.Neki konkrétan 4 alkalom elég volt erre, és most már nyugodtan elengedem a téren és csak füttyentek neki ha úgy gondolom, bárkitől és bármitől örömmel repűl vissza hozzám, úgy sprintel, hogy lobog a fűle, mert tudja, hogy anyával a legjobb és hatalmas simiket kap meg dícséretet ha vissza ért hozzám.

Hát csak ennyit akartam még mondani.

Ja és a póráz 2 végén tényleg nagyon hasznos sorozat,ezt a módszer is onnan lestem és bevált!!!

2010. ápr. 19. 11:11
 12/13 anonim ***** válasza:

11:04-es, abszolút igazad van, sokkal jobbat írtál, mint én. Sokkal hasznosabb a figyelmen kívül hagyás mint a jutalomfalatozás.

9:22-es voltam.

2010. ápr. 20. 14:16
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek! Kipróbálom a tippeket aminek kaptam! Remélem beválik valamelyik! A figyelmenkívül hagyás más helyzetben is hasznos dolog, szóval azt mindenképpen megtanuljuk!! Még 1x köszi!
2010. ápr. 20. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!