Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya tudja, emlékszik rá,...

A kutya tudja, emlékszik rá, h ki volt az első gazdija? Akivel felnőtt az első 1 évben?

Figyelt kérdés
Bnőm 1 hete nekem adta a törpetacskóját.Mert panelbe költözött...Amikor eljön hozzánk csak vele játszik a kutya és rá ugrál, neki örül...velem nem foglalkozik, pedig 1 hete nálam van, én etetem..stb. Amikor elment bnőm ,kiszaladt utána az utcára, eddig még sosem csinált ilyet. Meg egész este vonyított,sírt utána.Mostmár ez mindig így lesz, ha eljön, h utána végig vonyít egy estét a kutya? Nem akarom h szenvedjen...mi lenne a megoldás?
2008. szept. 30. 10:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha jól értem, 1 éves a kutya. Ez nagyon befolyásolja, hogy ki nevelte addig. Nem tudom, hogy jó ötlet-e, hogy az előző gazdi sokat látogatja, mert így nehéz lesz neki elszokni tőle. Sokszor úgy kell gondolkodni, mintha emberről lenne szó, tehát próbáld beleélni magad a kutya helyzetébe, hogy eddigi életedből kirántanak egy másikba, ráadásul az előzőre folyamatosan emlékeztetnek... Te is sírnál! Szerintem tanácsos lenne, ha egy ideig nem látogatná a barátnőd. Próbálj minél több időt vele törődni, játszani, foglalkozni vele, együtt sétálni és közben jutalomfalatokkal magadhoz édesgetni. Előbb-utóbb meg fog téged is szokni, de ha az előző gazdi gyakran látogatja, nem tudja elfelejteni. Igaz, elfelejteni nem fogja szerintem sosem, de sokkal könnyebben hozzád fog szokni, ha most eleinte te töltesz vele a legtöbb időt. Amikor sír, vigasztald, foglald le valamivel, próbáld kitalálni mi az, aminek nagyon örül, amit nagyon szeret csinálni.

És ami a legfontosabb: SZERESD ÉS ÉREZZE, HOGY SZERETED!

Sok szerencsét!

2008. szept. 30. 10:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

a boxerem közel 7 hónapos volt, mikor elhoztuk, és még mindig emlékszik előző gazdájára (most9 éves, és kb 5évente látja egyszer). Képzeld el, hogy szakítasz valakivel, és állandóan visszajár, hogy legyünk barátok... te sem bírnád. Tudom, hogy a barátnődnek is nehéz, de ha egyszer le kellett mondaia a kutyáról, mondjon le róla végleg, ezt csak a kutya sínyli meg.

1 hét alatt biztos nem szokta még meg új helyét, és ez csak nehezíti a dolgot.

2008. szept. 30. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy hét nagyon kevés idő. Mikor nyaralni voltam két hétig, a kutyusom egész nap melankólikus hangulatban heverészett az egyik pólómon, és majd megveszett örömében, amikor hazajöttem. Pedig családban él velünk, a többiek is etetik, imádják, sétáltatják, játszanak vele, csak valamiért engem szemelt ki gazdinak. Szóval a kutya nem tudja, hogy őt odaadtad, azt hiszi, még mindig te vagy a gazdi, csak ritkábban lát. Lehet, hogy könnyebben szokna át, ha egy jó darabig nem találkozna veled.
2008. szept. 30. 11:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, bocs, fordítva értelmeztem, szóval a kutya nem tudja, hogy most már te vagy a gazdi, azt hiszi, még mindig a barátnőd.
2008. szept. 30. 11:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és vele ne találkozzon egy ideig.
2008. szept. 30. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!