Teljesen mindegy. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy külön hám kéne erre a célra.
2016. aug. 6. 21:51
2/8 anonim válasza:
Leginkább semmilyen, bőven elég neki azt a testet cipelni :) Sőt, én nyáron biztos nem erőltetném ezt a túra-dolgot, majd inkább ősszel, amikor nem terheli még pluszban az időjárás is.
2016. aug. 6. 22:15
3/8 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm;)
Akkor majd ősz közepe felé megejtjük
Végülis igaz,mard a nyakörv :) köszi
2016. aug. 6. 22:18
4/8 anonim válasza:
A sima power hám a régebbi, az IDC az újabb. Az én kutyám testalkatához az IDC jobban illik. Szerintem a berni pásztorra is inkább az. És nem értek egyet az előttem szólókkal. Szerintem jó, ha túrázásnál rajta van, mert feltűnő és egyértelművé teszi, hogy nem kóbor kutyáról van szó. Ez egyrészt a vadászok miatt is jó, másrészt kevésbé hozza rá a frászt a többi túrázóra az erdőben.
2016. aug. 7. 06:49
5/8 anonim válasza:
Azért egy gazdájával sétálgató berni pásztortól relatíve kevesen szoktak megrémülni... :) Ha meg mégis, akkor azon a hám sem segít.
2016. aug. 7. 08:57
6/8 anonim válasza:
Nem tudhatod, hogy az erdőben előbb a gazdáját vagy a kutyát látják meg a szembe jövők a fák között. Márpedig van akkora az a kutya, hogy igen is megrémülhetnek tőle, ha nem látják mellette az embert.
2016. aug. 7. 19:49
7/8 A kérdező kommentje:
Én a hám vs. nyakörv csatához nem értek:/
Eddig nyakörvvel volt sétáltatva,megtanulta. Amúgy sok bernin látok hámot.
Akkor mit javasoltok?
Hám?
Nyakörv?
Köszi #4!
2016. aug. 7. 20:59
8/8 Scz Anna válasza:
Nekem a K9-Powerben nincs tapasztalatom, viszont 2 éve IDC-t használunk és nagyon szeretjük. Mi is nagy túrázók vagyunk, ezért is vettem meg anno a hámot, mert sokkal biztonságosabbnak tűnt, mint a nyakörv.
Nekünk bevált. Erdős, forgalomtól távol eső részeken mindig leveszem a pórázt, mert tudom, hogy nem akadhat fenn semmin a hámmal. Mikor először ráadtam féltem, hogy miként fogadja, de elsőre elfogadta és soha nem mutatta semmi jelét, hogy zavarná vagy kényelmetlen lenne számára. Sőt mikor meglátja a kezünkben már futkározik, nagy farokcsóválás, örömnyüszítés meg minden, hiszen tudja, hogy megyünk sétálni :D Úgyhogy mi bátran ajánljuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!