Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak itt még rajtam kívül...

Vannak itt még rajtam kívül olyanok, akiknek szimpatikus a nápolyi masztiff?

Figyelt kérdés

Sokan mondják rá, hogy vad, vérengző kutya, pedig a zord külső hatalmas szívet takar. Szerintem nagyon aranyos, bár még annyira nem volt alkalmam megismerni, de a látottak és hallottak alapján nekem tetszik. :)

Ti mit gondoltok róla? Nem ismertek véletlenül nápolyi masztiffot közelebbről? Vagy esetleg van ilyen kutyátok? Tudnátok róluk mesélni valami érdekeset, amit a fajtaleírásokban nem találunk meg? Valami személyes élmény? Olyan aranyos a mastino, nekem semmi bajom nincs vele, még külsőre is tetszik, engem nem zavar, hogy olyan, amilyen. ;) Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mennyire nyáladzik? Jó házőrző? Muszály csibészeltetni, vagy tudja a dolgát magától is? Mennyi mozgást igényel naponta? Mekkora területre van szüksége?

Előre is köszike a válaszokat. :D

2010. ápr. 18. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Annyi biztos, hogy nagyon nyáladzik, ilyen arccal :DD Egyébként nekem is tetszik, de szerintem kezdő kutyásnak nem ajánlott, tudni kell bánni vele. Ha rendesen van nevelve, akkor teljesen átlagos, barátságos kutya, de nagyon érzékeny, úgyhogy oda kell rá figyelni. Házőrzőnek jó. De elég bizonytalan idegenekkel szemben.

Ezt találtam róla: A helyes jellemfejlődéshez a jó genetikai háttér mellett nélkülözhetetlen a megfelelő nevelés és szocializáció is. Ezt a hatalmas kutyát kiegyesúlyozott, őszinte, harmonikus és következetes módon kell nevelni. A legtöbbet egy nyugodt, következetes, természetes tekintéllyel rendelkező gazda hozhatja ki belőle. Ám ennek az ellenkezője is lehetséges, nápolyi masztiffot nem szabad bosszantani vagy felizgatni. A fajta nem való kezdő kutyásoknak, sem ideges, elfoglalt, gyengekezű vagy szeszélyes személyeknek. A nápolyi masztiff természetéből adódóan hevesen védelmezi gazdáját, családját és otthonát, vagyis ehhez semmiféle ösztönzésre nincs szüksége. A nápolyi masztiff igen népszerű társ.

Remélem tudtam segíteni! Egyébként szerintem nem rossz választás, de gondold át, hogy tudsz-e tartani egy 60-70 kg-s kutyát, van-e hozzá elég erőd, energiád + tered. :)

2010. ápr. 18. 16:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Érdekes és sosem láttam vadnak és vérengzőnek, inkább egy nagy szelíd borjúnak aki nem valami szép. Hiába. Én a túlzásoktól mentes külsőt szeretem.
2010. ápr. 18. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
nekem nagyon tetszik!
2010. ápr. 18. 16:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Barátnőmnek 2 nápolyija van. Ő nagyon jól boldogul velük, a kutyái az elsők. Mindkét kutyája jó helyről származik azt tudom. Nagyon képzett kutyák, saját maga képezte, mivel kutyakiképzőként is dolgozik így ért a kutyákhoz. Egyáltalán nem vérengző vadállatok, nagyon aranyosak, kedvesek, bújósak, idegenekkel szemben viszont bizalmatlannak látom őket. Első kutyásnak biztos nem ajánlaná a barátnőm sem. Ja, és ahogy barátnőm mondja: emellett a fajta mellett nem árt egy külön ruhatárat fenntartani, ami a kutyázáshoz megfelel. Egy lazább fejrázás, és még ha 3 méterre is állok a kutyájától, csupa nyál vagyok:D
2010. ápr. 19. 15:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszikee a válaszokat! :)
2010. ápr. 19. 18:15
 6/9 anonim válasza:
Tetszik :D imádom az oylan kutyusokat amiknek iylen a fejük :D
2010. ápr. 21. 20:05
 7/9 anonim ***** válasza:
hát persze hogy tetszik. minden nagytesű kutyust imádok, de a nápolyi az egyik kedvencem. terem és energiám lenne a tartásához, de a kajáltatása rengetegbe kerül, és nem tudok rá annyit költeni :( ezért tartom a másik nagy kedvencemet, ami tulajdonképpen nem is nagytestű, a bordert.
2010. ápr. 21. 20:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszikee a válaszokat, a border is aranyos szép kutya. :)
2010. ápr. 22. 16:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is imádom a mastino napoletano-t, de pont azért nem döntöttem mellette, mert annyira nyálas :( Egyébként szerintem csodálatosak! A szembeszomszédomnak évekig volt egy, nagyon aranyos volt, sokat jártam át kutyázni.
2010. ápr. 22. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!