Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a Dobermannrol?

Mit gondoltok a Dobermannrol?

Figyelt kérdés
Mennyire jó családi kutya? Alkalmas kutyás sportokra (agility, dog dancing, flyball, ...stb.)? Alkalmas 14-16 éves lány szamara? Milyen betegségek jellemzőek rá?
2010. ápr. 18. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Megfelelő nevelés mellett nagyon jó családi kutya. Nővéremnek van egy dobija. A gyereke 2 éves a dobi pedig 4. Nagyon jól kijönnek. Szeret labdázni, tehát jó a kutyás sportokban.

Viszont egyik osztálytársam kutyáját elkellett altatni mert megharapott egy embert, nem foglalkoztak vele =(

De alapjába véve én egy csodálatos kutyafajtának gondolom ha lehetőségem lesz rá biztosan szerzek egyet! :)

16/L

2010. ápr. 18. 15:45
 2/6 anonim válasza:
Csak ajánlani tudom. Ha tiszteségesen nevelik, nagyon jó kutya válhat belőle. A szomszédunkban van egy, aki már 11 éves és nem volt vele semmi gond. Jól kijött a gyerekekkel, gyorsan tanult. A sport bármilyen formája tökéletes számára, a lényeg a sok mozgás. Szaladgálni nagyon szeretet. Most, hogy már elég öreg, ezekről még mindig nem mondott le, csak kicsit hamarabb kifárad.
2010. ápr. 18. 15:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nagyon jó fajta. Előkelő a külleme, energikus, okos, gazdájához zsigerből ragaszkodik, elegáns, bátor.

Kiváló családi kutya, ha megfelelően nevelik. Kifejezetten érdemes vele sportolni, aktív életmódot élő gazdának ajánlott.A betegségeit nem tudom, de sztem nincs annyira túltenyésztve. Ilyen korú lány mellé viszont nem biztos, hogy jó, de ha van mellette egy erőskezű felnőtt, akkor szerintem semmi akadálya.

Bocsi, de véletlenül nem te írtad ki a kérdést a berni pásztorkutyával kapcsolatosan, ill. a rotiról? Csak mert mindenhol egy 14-15-16 éves lány van emlegetve.

2010. ápr. 18. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:

19 éve vagyok dobermann tulajdonos, így bizton állítom, hogy nagyon okos, családszerető kutya. Nagyon szeret "dolgozni", ami azt jelenti, hogy naponta biztosítani kell neki a megfelelő mozgást. Mi kertes házban lakunk, mégis igényelte mindegyik a napi rendszeres sétát. Na és a kosárlabda!! Imádják. Azért kosárlabda, mert tovább bírja, mint egy egyszerű gumilabda ( ami kb.5 perc)A mieink imádtak úszni is.Stégről ugrálni a vízbe a labda után, igazán jó játék.

Megfelelő nevelés mellett nem lehet vele gond, nálunk a macskákkal is jól kijöttek és a szomszéd kutyákkal sem lesz gond. Nálunk egy vizsla, egy boxer és egy puli voltak a legjobb barátok.

Ha még csak 14 éves vagy mindenképpen vidd kutyaiskolába, mert rossz kezekben ez a kedves kutya fegyverré válhat. Nem ajánlom viszont akkor, ha ő lenne az első kutyád.

Ha mégis úgy döntessz egy doni kell, sok boldogságot hozzá!

2010. ápr. 18. 17:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem en irtam a Rotisat meg a Berniset sem. Mert ezek a kutyafajtak nekem nem tetszenek.
2010. ápr. 18. 18:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja értem. :) (2.válaszoló)
2010. ápr. 19. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!