Pár napja vettük észre és kezdek kétségbeesni. Ez így marad vagy lehet rá valamilyen gyógymód!? (többi lent)
8 éves, közepes termetű, full fekete, keverék szuka kutyám van. A napokban vettük észre, hogy rettenetesen büdös. Nyáron szoktam fürdetni maximum 3x. Tavaly télen is előfordult, hogy max. 2x megfürdettem bent a fürdőszobában (régebben nem fürdettem amikor hideg volt).
Tehát maximum évente 3x fürdött és az a normális "kellemes" kutyaszaga volt.
Amikor tegnap megfürdettem akkor még jó illata volt majd másnap panaszkodott a családom, hogy büdös és igazuk volt mert én is éreztem.
Olyan szaga volt mint egy kóbor kutyának vagy inkább ahhoz a ruhadarabhoz tudnám hasonlítani amit már annyiszor mostak, hogy a végén bebüdösödött. Tehát "agyonmosott ruhadarabra" gondolok.
Megkérdeztem egy kutyaboltost is erről ő valami kamillás port javasolt viszont nem voltam benne biztos ezért nem vettem meg.
Egyébként rövidszőrű kutyáról beszélek.
Szóval csak találgatni tudok:
Lehet, hogy túl sokat fürdettem?
Talán az étrendjén kéne változtatnom?
Vigyem el állatorvoshoz?
Vagy csak öreg ezért ilyen a szaga?
Normális válaszokat kérek!
Köszi előre is! :)
17/L
Nem normális, hogy büdös.
Okozhatja sok minden, a helytelen táplálástól kezdve fogkő, bűzmirigy probléma, bőrbetegség stb.
Igen, vidd el állatorvoshoz kivizsgálásra.
Rossz az étrendje vagy a bűzmirigyét eregeti, na annak aztán van egy durva szaga.
Esetleg orvossal meg lehet nézetni, nem-e szedett össze valami bőrbetegséget.
Semmilyen fajta szőrhullás (most nyár van szóval most nyilván gyakrabban hullik a szőre) vagy bőrbetegséget nem láttam rajta.
Nem olyan fajta aki rendszeresen hempergőzik valamiben és bűzmirigye sincs..
Tiszta a bundája (most néztem meg) semmi nincs benne! :(
Nálunk és a környezetben ez okoz büdösséget kutyánál:
- fogkő, lyukas fog
- savprobléma
- vitaminhiány miatti kakievés
- hobbi kakievés
- vesebetegség
- belehempereg egy döglött valamibe pl szarvas
- belehempereg kakiba
- izzad
- rászárad az eső
- iszapos helyen fürödtem vele
- rossz kaja pl romlott kaja vagy házikosztnál sertés evése
Valogass :D
Szerintem a bűzmirigye van tele, az okoz ilyesmit leggyakrabban.
(Állatorvosi rendelőben segédkeztem, és sok ilyen esettel találkoztam. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!