Jó választás egy vizslának egy hosszú (8m-es) póráz?
Azt hallottam róla, hogy így nem tudja a határait. Mi mar próbáltuk, jól ment neki, tudta körülbelül meddig mehet. Láb mellet mar egész jól jön, csak o Vadászkutya megis es imád szaglászni. Erdőben, mezőn szoktam sétáltatni (póráz nélkül) de a városban azert nem szeretem mert ott nem lehet elengedni, es rövid pórázon nem elvezet neki a séta, mert vagy bemegyek vele a bokorba vagy pedig nem szagolgathat. Ezért gondoltam erre a típusra.
Vélemény? 25kg-os kb a kutya, 35kg-os kutyáknak való pórázt vennék neki.
Kérdező, leírtad a lényeget.
" Kisvárosban élünk. Es amúgy sem ugy gondoltam, h fogom a pórázt, oszt annyi. Ha valamit meg akar nézni akkor mehessen, de amúgy láb mellet jönne. "
Ez így teljesen oké! Nyilván nagy forgalmú, zsúfolt szakaszokon nem szabad kiengedni teljes hosszra, nehogy átessen rajta vagy a pórázban valaki, de ahol nem zavar senkit, ott nyugodtan viheted így. És igen, nagyobb élmény így a séta a kutyának is.
Nekünk német juhászunk van, kertben. A napi sétánkat mindig egy jó labdázással kezdjük, olyan helyen ahol nyugodtan szabadon lehet, utána rövid séta itt, még szabadon. Ezután egy másfél méteres pórázon besétálunk a belvárosba, láb mellett, teljesen rövidre fogva a póráz, de általában még így is laza. A városunkban remek parkok, terek, forgalommentes utcák vannak, itt a 8 méteres flexivel visszük (városban nem engedjük el) ilyenkor szaglászik, meg-megáll, előre fut, de nagyon ritkán húzza ki 8 méteresre a pórázt. Aztán újra rövid póráz, és haza.
Nekünk ez jól bevált, mindig felszerelve indulunk, víz, a pórázok, két zsinóros labda, és az ürülékszedő kanál zacskókkal.
Tudom, hogy sokan emiatt hülyének néznek, de mi nagyon szeretjük ezt a kutyát, szinte mindenhova, ahova jöhet, magunkkal visszük, kirándulni, folyóhoz fürdeni, sőt, sok helyre családlátogatásra is (mindig megbeszélve a családtagokkal), mert ha lakásba visszük, a bejárati ajtónál lefekszik amíg ott vagyunk. Egyedül vedléskor nem visszük, nehogy szőrt hagyjunk valahol.
Szerintem a vizsla még mozgékonyabb, mint a német juhász, kell neki a kiadós fárasztás. A mi sétánk így minimum másfél-két óra, és ez egy meglehetősen nyugodt kutya.
Ja , meg mi erdőben is mindig flexivel visszük, mert félünk, nehogy esetleg vad után rohanjon, vagy lelőjék a túlbuzgó vadászok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!