Tényleg nem jó a magas fehérje tartalom?
A nagytestű kutyáknak növekedés közben nem tesz túl jót a magas fehérjetartalmú táp (30% feletti), mivel gyorsabban nőnek tőle, ezért nagyobb a csonthártyagyulladás kialakulásának kockázata, nagyon extrém esetekben (amikor a kutya is hajlamos rá) dp-t is okozhat. Nekem egyismerősöm váltig állítja h a Royal Cannintól lett dp-s a labija. Kicsit sarkított, de nem kizárt h hozzájárult.
A gyors növekedés azért nem jó, mert a csontok nagyon megnyúlnak, és a kölykök fejletlenebb izomzata és ízületei nem bírják ezt a megnövekedett terhelést.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, plusz még: allergiás bőrtüneteket is okozhat az arra hajlamos kutyáknál.
Én is tapasztaltam, hogy nagytestű kölyökkutyám túl gyorsan nőtt a magas fehérjetartalmú táptól és a lábfejei kezdtek kifelé fordulni. Tápot váltottunk, csonterősítő és minden rendben lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!