Hogyan neveljem jóra a kutyámat?
A helyzet a következő: Van egy szálkásszőrű tacskóm akit nagyon szeretek, megvan már lassan 2 éve de rajtam kívül mindenkivel bunkó. Nekem általába szót fogad és rendes a családom többi tagjával nem annyira. Nővérem most Hollandiából haza jött 3 hétre és hozta a tacskó keverék kutyáját is. Amikor még kölyök volt akkor ismerte és jól elvoltak de most sokszor egymásnak ugranak mivel van egy nőstény kutya is de a keverék nem akar semmit tőle (mind a kettő hím) , most ma nagyon összecsaptak, annyira hogy csak nekem sikerült szétszedni. Anyum annyira ideges lett hogy elakarta zárni egy rövid pórázzal valahová amit nem igazán akartam de végül sikerült rábeszélnem egy idő után hogy ne. Abban állapodtunk meg hogy csak akkor marad meg a kutya ha megtanul viselkedni.
Gyakran ugrál fel az emberekre különösen amikor valaki hazaér, akkor borzasztóan boldog tud lenni de azt mondják hogy ez nem helyes.
Amikor valaki azt parancsolja neki hogy "Takarodj,helyedre,mész innen stb" csak feldobja magát és ott fekszik (ez nekem se tetszik), viszont a kaját nem veszi ki a kézből meg ilyesmi.
Nem mondom hogy jó kutya, de velem mindig szépen viselkedik.
Szóval a lényeg: Meglehet még tanítani őt a jómodorra vagy késő, Hogyan lehetne ezeket betanítani neki.
Kutyaiskola és ivartalanítás leginkább.
A helyedre meg odamész a helyére rámutatsz, hogy helyedre ha rá áll jutalomfalat.
Az ugrálás ellen meg annyi ha csinálja hátat fordítasz neki és otthagyod, vagy ha megy letiltod.
Az emberekkel és más kutyákkal meg szocializálni kéne, fokozatosan egyre többet vinni emberek és állatok közé,de ha kint is így viselkedik meg mindenkivel lehet profi segítség kéne hozzá.
Sosem késő, egy 7-8 éves kutyát is lehet tanítani max több idő meg ez kutyafüggő is, van amelyik ilyen korban is szívesen tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!