Mit tegyek, ha kóbor kutyák vannak a házunk körül?
Figyelt kérdés
Egy pusztán lakom, ahol kb 100-150 ember él. Szinte mindennap futkározik mindenfele 2 nagy kutya. Sajnos nem tudom milyen fajták, mert nem jöttek annyira közel, hogy lássam őket. Viszont mindenkit ismerek itt, és senkinek nincs ilyen kutyája. Már ha a színüket és a méretüket veszem figyelembe. Ráadásul pár ember már említette is, hogy ők sem tudják honnan kerültek ide a kutyák. Sokan nem is mernek már elindulni sem otthonról, mert nem tudjuk, hogy meg e támadna minket. Pl a szomszédunk is egy példa erre. Mit kéne tennünk ? Gondolkoztam azon, hogy hívni kéne valami hozzáértő embert, de mi van ha még is valaki kutyája, csak senki nem tud róla ? Mi meg elvitetnénk... De hát amúgy miért nem tudja megkötni, vagy valami ? Folyton jönnek, szóval ez nem egyszeri alkalom.2016. júl. 27. 08:23
1/5 anonim válasza:
A rendorseget kell hivni vagy az allatmentoket es ha valakie a kizya akkor gondolom keresni fogja.
2/5 anonim válasza:
A legközelebbi állatmenhelyet hívd fel ők tudnak segíteni. Ha más kutyája ott megtalálja vagy van benne chip és megtalálják.
3/5 anonim válasza:
Gyepmestert àllategészségügyi telepet vagy hivatàsos vadàszt mezőört kell értesìteni. Menhelyek felénk pénzt kéregetnek de ilyen esetbe leràzzàk az embert. Két talàlt kölyökért 2hétig nem jöttek ki. Én talàltam én saram.
4/5 anonim válasza:
Ha valakié (akit érdekel is a kutyája -bár akkor eleve nem lenne ez a helyzet-) akkor chipelve vannak, tehát ha valami hatóság elviszi őket, az első, hogy megnézik a chipet, és értesítik a gazdáját.
Ha nincs chip, nincs felelős gazda, tehát semmiféle felelősségre vonás nem történhet.
5/5 anonim válasza:
Ja, és különben sem a te dolgod azon agyalni, hogy nem valakié e.
A magyar szabályok szerint a kóbor kutya dúvadnak minősül, egy vadász simán, minden további nélkül kilőhet bármilyen póráz nélküli kóbor kutyát, ahhoz képest egy befogás még mindig jobb.
És aki így vigyáz a kutyáira, az egy szót nem szólhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!