Nem árt a kutyusomnak, ha 3 havonta megfürdetem? Megfürdetem.
Én inkább a 4havontát ajánlanám. De mindenképpen a házban tedd még,mert megfázhat. Talán június közepe-vége fele lehet majd az udvaron :)
Jó lubikolást!
---
Nekem azt ,mondta az állatorvos, hogy havi egyig le lehet menni, annál sűrűbben nem szabad fürdetni.
Persze az is kérdés, hogy milyen fürdésről van szó?
Ha samponos fürdetés, azt max. havonta, de ha nem "fűrdőszobás", hanem úsztatás a tóban, azt tetszőlegesen sokszor.
Meg, gondolom, kutyafüggő is. Más egy szetter, és más egy puli.
Nyugodtan!
Én van, hogy hetente megfürdetem kiállítási szezonban.
Ez olyasmi tévhit lehet, mint gyerekkoromban közölték, hogy nekünk sem szabad heti 1-nél többször hajat mosni, mert kihullik a hajunk. És láss csodát, ha naponta mosom akkor is van még elég.
Ha hosszúszőrű a kutyusod és minden alkalommal meg is kell szárítani, az valóban kiszáríthatja a bőrét.
A samponos fürdetés 3 havonta belefér, de minél ritkábban, annál jobb.
Sima vízzel vagy tóban/folyóban való úsztatás bármennyiszer lehet.
Most még azért elég hűvös van, még ha a nap már melegen is süt, ha megfürdeted, tartsd benn a házban, amíg megszárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!