Hogyan tanítsam meg a kutyámat pacsit adni?
Sziasztok!
5 éves labi kutyusomat szeretném megtanítani pacsit adni. Próbáltam azzal a módszerrel hogy:
A kezembe teszek jutalomfalatot, megszagolja, és a kezembe rakom a mancsát és odaadom a falatot. Ezt sokszor megcsináltam vele de utána nem csinálta magától. Sőt, ha felemeltem a mancsát mindig lefeküdt. :(Mit tegyék, hogy ne feküdjön le és pacsit adjon?
Nagyon tanácstalan vagyok. Tudom hogy már kicsit idős de azért...
Kb. Reggel 8 óta tanítgattam ezt neki de magától semmi.
Segítenétek?
Szia!
Nekem úgy sikerült megtanítanom a kutyám pacsit adni, hogy a kezembe vettem egy jutalomfalatot, ezt az egyik ujjammal 'lefogtam' hogy ne tudja elvenni. Próbálkozni fog a kutyus a mancsával is kivenni valószínűleg, tehát csak el kell kapni azt a megfelelő pillanatot, amikor emeli a mancsát. Ekkor nagyon megdicsérni és odaadni neki a falatot.
én ez alapján tanítottam meg a 12 éves beaglemnek és a 10 hetes németjuhászomnak is a pacsit :) mind a 2-en nagyon hamar megtanulták.
Köszönöm a válaszokat de egyszerűen nem megy 😭😭😭😭😭😭
Kiteszem a belemet is érte de nem csinál semmit csak lefekszik meg nem csinálja magától Pedig már reggel óta gyakorlom vele. 😭
Szia.Max napi 15 percet foglalkoz ezzel lehet hogy azért fekszik le mert már unnya a kutya van egy pár módszer arra hogy lehet megtanitani.Klikkert használsz?És egyáltalán nem öreg a kutyád ehhez.A kutyusomat én úgy tanitotam meg hogy ugy piszkáltam az egyik lábát hogy emelje fel, és amikor felemelte, klik juti, először ezt ismélgettem egy pár napig utána alá nyújtottam a kezem és ha rá rakta klikk juti,ha meg nem megfogtam a lábát,higgyél nekem türelemmel minden megtanitható. Az én kutyám nagyon makacs és mégis már rengeteg trükköt tud.pl:ugráló kötelezés piti,kézen átugràs,puff,hempereg betakorozik...stb
...Irj privátban nagyon szívesen segítek ha kell mondok még modszerekett.Tudok még egy párat. ;)
Az én kutyám nem bírja megtanulni ennyi.:(
Lefekszik. Nem csinál semmit. Azt hittem a labradorok okosak de úgy látszik ő kivétel :'( Tudom nem kéne feladnom de ki vagyok borulva nekem ez nem megy:(
Képzeld, ülni tud és feküdni is és a marad parancsot is rögtön megtanulta!!
De ez nem megy neki. Mások azt mondják 3 perc alatt megtanulta a kutyájuk.
Sziasztok!
Ma gyakoroltam vele és már 2-szer adott:)))
Köszi a segítséget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!