Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam? Bővebben...

Hogyan tanítsam? Bővebben lentebb!

Figyelt kérdés
pacsi van 1 amerikai staffordshire terier kutyám és mikor futtatom vagy sétáltatom és találkozunk kisebb/nagyobb kutyákkal akkor a másik kutya ha megtámadja nem úgy reagál rá a kutyám h széttépné vagy neki menne őis hanem haggya h a másik kutya tépje őt keményen, hogyan tudnám megtanítani neki h nehaggya magát!! / borzasztóan szelíd!!!!/ :S
2010. ápr. 16. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:

nem hiszem hogy arra kéne buzdítanod a kutyádat hogy agresszív legyen más kutyákkal.

igen sajnos vannak olyan hülye emberek akik az agresszív dögjeiket póráz nélkül sétáltatják, de azért mert más hülye te ne akarj az lenni. ha valami komolyabb baj van legalább nem téged vonnak érte felelősségre.

szerintem inkább örülnöd kéne, hogy ilyen szelíd a kutytusod az sokkal többeknek szokott gondot okozni, hogy agresszív.

2010. ápr. 16. 19:31
 2/8 anonim ***** válasza:

hát én a kutyasulit tudnám javasolni , örzővédőzni kéne vele.Azért nembaj ha az a kutya megvéd ha véletlen nekedront egy kutya, énis jártam már úgy hogy sétáltatás közben kijött 1 kutya a karítés mögül és nem a kutyámra hanem rám kezdett el vicsorogni , mondjuk nekem ponh h agresszív fajta a kutyám és elijesztettük a másikat.

Am sztem könnyebb lenne ilyesmire megtanítani egy szelídebb kutyát , mint 1 agresszívat arra h ne támadjon meg minden kutyát amit lát.

2010. ápr. 16. 20:03
 3/8 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólóval. Szükségtelen, sőt, helytelen dolognak tartom, a kutyát más kutyákkal szembeni agresszióra tanítani. És cseppet sem baj az, hogyha szelíd. A kutya nem buta állat, ezért furcsállom, hogy azt írod, hagyja tépni magát, mert egy természetes védekezési, de legalább menekülési ösztön kell legyen benne, de ez nem azt jelenti, hogy az a "feladata", hogy ő is nekimenjen, vagy tépje a másikat.

Mellesleg, amikor a másik kutya tépte, voltak komolyabb sérülései utána?

2010. ápr. 16. 20:05
 4/8 A kérdező kommentje:

komoly sérülés nemigazán, a füleit tépték eddig meg és csúnya nyomai maradtak amik eléggé elrondítság szegény szép fajtiszta kutyámat!!!!! :S :@

és nem azt szeretném h ha kutyát lát szeggye szét !! csak azt h legalább ne haggya magát!! mert hahiszitek ha nem ha 1 kutya elkezdi haraoni nem ellenál csak elhúzza a fejét JOBB ESETBEN!!! és ezt nemszeretném h további maradandó sérülései legyenek!!

2010. ápr. 16. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a kutyád?Mert ha még túl fiatal akkor lehet azért nem védi meg magát!
2010. ápr. 16. 20:33
 6/8 A kérdező kommentje:
1éves mult kicsivel! szóval magánál lehetne...
2010. ápr. 16. 20:41
 7/8 anonim válasza:
Azon gondolkozom, hogy vajon amit te támadásnak vélsz, lehet-e csak durva játék. Szükség volt állatorvosi kezelésre? Vérzett? Az is elképzelhető, hogy a kutyád játékként értékelte, vagy egyszerűen félt? De nem látom át a dolgot, lehet hogy valóban a fiatal kor a baj forrása, a kutyaiskola mindenképpen hasznos lehet, persze nem azért mert a kutya attól agresszívabb lesz, hanem azért is, mert ott sok másféle kutyával is találkozhat. Talán "szociális" problémái vannak. De tény, hogy az iskola nem árthat neki. Egyenlőre azt tanácsolom, hogy kerüld az olyan helyeket, ahol olyan vadbarmok sétáltatják az agresszív kutyáikat, akik nem ismerik a póráz fogalmát.
2010. ápr. 16. 20:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én németjuhészom 2 éves koráig még hanyatt is vágta magát még egy pincsinek is amikor megtámadták!Nekem kellett megvédenem a 45kilós kutyámat! A sok idióta gazdi meg még élvezte is és csak azért is odaengedték a kutyáikat ( de már nem sokáig )!Már direkt megpróbáltam elkerülni a többi kutyát mert mi mindig valamilyen sebbel tértünk haza!:( Aztán egyszer csak fordult a kocka,sikerült egy nagyobbat odaharapni a kutyámnak amire valamiért nagyon bepöccent és már fordult is rá a másik kutyára nagy megrökönyödésemre!Onnantól kezdve ha megtámadták már tudta mit kell tennie!Nem feküdt le többet és az első morgásnál rá is förmedt a másikra!

Szerintem a tiéd is hasonló helyzetben lehet és fog ez változni!

2010. ápr. 17. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!