Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a Berni pásztork...

Mit gondoltok a Berni pásztorkutyáról?

Figyelt kérdés
Alkalmas házőrzésre? Alkalmas őrzés-védésre? Alkalmas agilityre? Alkalmas Dog Dancingra? Alkalmas gyerekek mellé? Alkalmas egy 15 éves lánynak?
2010. ápr. 16. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A berni pásztorkutya nagyon szép, és jó természetű kutya, legalábbis én ilyennek ismerem. Egy utcányira lakik tőlem egy berni, az nagyon félénk, de nem ő tehet róla, egyszerűen nem volt szocializálva, tehát a szocializáció nagyon fontos, hogy ne váljon félénkké, vagy bizonytalanságból agresszívvé, de ez minden fajtára igaz. Bár eredetileg pásztorkutya volt, mára inkább csak kedvencként tartják, küllemre tenyésztik, ezért a lényeges pásztorkuty-tulajdonságokat elveszítette. Maradt még benne néhány ősi érték, pl. nem hajlamos a csavargásra, hűséges és ragaszkodó, toleráns a gyerekekkel, alkalmazkodó, éber. De már nincs meg benne az idegenekkel szembeni bizalmatlanság, nagyon barátkozós, és nem is éles emberre, ezért nem jó házőrző, legfeljebb jelzőkutya, ill. betanítható sztem. személyvédelemre. Nem lesz soha olyan jó őv. mint egy dobermann, de türelemmel bármit el lehet nála érni. Dog dancing, agility nem nagytestű kutyának való, az izületek nem bírják ezt a fajta megerőltetést. Futtatni bicikli mellett nem szabad, de mondjuk 1,5 éves korától sztem. lehet vele kocogni, v. kutyafuttatóba járni. Gyerek mellé alkalmas, de egy 15 éves lány mellé csak akkor, ha a kutya ápolásából, neveléséből ő is kiveszi a részét. Nem szabad ráhagyni teljesen a gyerekekre, mert egy ekkora kutya mellé erős kéz kell, és nem biztos, hogy egy 15 éves lány elbír vele. De meg lehet próbálni, csak mellé kell egy kutyákhoz értő felnőtt is. Remélem segítettem. :)
2010. ápr. 16. 18:06
 2/6 anonim válasza:
100%
sajnos nem tudok minden kérdésedre válaszolni, csak azt tudom hogy nagyon emberszerető és szeretni való kutya. Én is 15 vagyok és mindent megadnék egy ilyen kutyáért!!!!!!!! :)
2010. ápr. 16. 18:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen lazán elbír vele, imádják az embereket és szót fogadnak

a gyaerekeket pedig IMÁDJÁK(igen, nagybetűvel:D)

2010. ápr. 16. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagyon jó gyerek mellé, tényleg imádja őket és ragaszkodó. Ha kiskorától jár kutyasuliba, akkor BÁRMIRE képes lehet! Megfelelő korban kell elkezdeni, és őrző-védő feladatokat is jól ellát, kiképzéssel remek házőrző lehet. Aglityre és dog dancingre csak 1,5 éves kor után mehet! Nem agilitybajnok, de hobbyból szereti. A hangsúly a nevelésen/tanításon és szocializáción van.
2010. ápr. 16. 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekünk is ilyen kutyánk van! :))

Ajánlani tudom csak! Szeretetreméltó eb! Házörzőnek nem a legjobb azt mondják. A miénktől is csak a kinézete miatt félnek páran szomszédok. Az idegenekkel bizalmatlan, ugatja őket morogni is szokott. De nem harapna meg senkit, ezt bátran jelenthetem! Ha látja, hogy én is barátságos vagyok az idegennel, akkor ő is is az lesz. A gyerekeimmel imádják egymást, sokat játszanak bírkóznak együtt! Oda kell figyelni a nevelésre, ahogy előttem is írták, és nem lesz baj vele!! Sok sikert!

2010. ápr. 17. 23:12
 6/6 anonim ***** válasza:
13 évesen kaptam, bár az enyém Berni keverék:-)Már 10 éves, teljesen egészséges, soha semmi baj nem volt vele. A világ legédesebb kutyája, nagyon okos, könnyen tanítható, ragaszkodó és hűséges! A legjobb választás!!! Bátran ajánlom!
2010. ápr. 26. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!