Miért ugat meg a kutyám mindenkit? És hogyan szoktassam le róla?
Miért ugat? Bizonytalanságból vagy vadássza őket? Azért kérdezem, mert láttam már az utóbbit is, de én az elsőre gondolok.
Ha bizonytalanság, mert nem ismeri a gyerekeket, ne büntesd! Inkább adj a gyerekek kezébe pár szem ételt és kérd meg, hogy etetgessék a kutyát. És majd akkor simogassák meg, mikor már oldottan, boldogan megy oda hozzá, már nincs benne semmi bizonytalanság afelé a gyerek felé. Ez lehet, hogy az elején akár 10-15 perc is lesz, de ne kapkodj! Az is lényeges, hogy hogyan simogatják a gyerekek. A kutya hátát simítsák, ne a fejét.
Ha fél, ugat és te bünteted, akkor csak még jobban fog félni azoktól az emberektől, akik számára különösek. Ezt azért gondold végig. Fél, te pedig ezt megbünteted, ez miben hozna jó eredményt? A félelem nem múlik el, és csak a feléd történő bizalma is gyengül.
Az igaz, hogy az ugatást abba hagyja, de azért én remélem, hogy nem ez a fő cél, hanem, hogy a kutya normálisan viselkedjen az emberek között, nyugodt, felszabadult legyen gyerekek mellett is.
Kölyökkutyáknál az étel csodákra képes. Megkérsz gyerekeket, hogy simogatás előtt adjanak pár falatot a kutyának, esetleg ha a kiskutya nagyon zsákmányos akár kicsit játszanak is vele, vagy te etetgeted a kölyköt, amíg a gyerekek simogatják, hogy a velük való találkozás egy pozitív élmény legyen a számára.
Eleve szólj a gyerekeknek, hogy a fejét ne simogassák, csak a hátát, mert a fejhez, fej fölé nyúlás a kutya számára fenyegetés, ledominálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!