Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan értik meg egymást a...

Hogyan értik meg egymást a kutyák az ugatással?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy pl. összetalálkozik két szomszéd kutya és egyik megkérdezi a másiktól, hogy mi újság veled, hogy vagy hogyan telt a napod, holnap mit csinálsz? Ugyanis a kutyáknak a ugatása mindig egy hangú és ebből nem értem, hogyan tudnak kommunikálni.
2010. ápr. 16. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy baráti csevelyt folytatnának. Viszont az ugatásnak nagyon sok változata van. Egyszer megszámolom, az enyém hányféle hangon ugat.
2010. ápr. 16. 12:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák elsősorban testbeszéddel, metakommunikációs jelekkel kommunikálnak egymással. Ezt követően a morgás különböző tónusai vannak és az ugatás különféle változatai a legutolsók a sorban ill. a vonyítás. Jelentése elég sokféle lehet, függ attól, milyen szituációban, kire, mire irányul és milyen hangszínben. De az minden kétséget kizáró, hogy nem azt jelenti, "hogy vagy, mi újság".
2010. ápr. 16. 12:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nem így beszélgetnek. Van magas, hisztis ugatás ami félelmet jelez, mélyebb, hörgősebb ami agressziót, morgás ami támadást, nyüszítés ami fájdalmat, bajt, félelmet, vonyítás.

Nem pletykálnak meg értekeznek, ha jön vki az utcán riasztják, szoktam figyelni h honnan tudják a kutyáink h a szomszéd kutya ha ugatni kezd hátul vagy az utcafront felé ugat. Egyszerűen a hang irányából hallják merre kell keresniük a betolakodót.

2010. ápr. 16. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Iszonyú sokféle ugatás van, csak te nem tudod megkülönbözteti őket. Én a kutyámnál legalább 8-10 félét meg tudod különböztetni, sőt, még az utcánkban is tudom, hogy hány kutya lakik, annyira különböző a hangjuk, és azt is tudom, mikor melyikük ugat, és hogy mire.

Amúgy ők nem beszélgetnek úgy, mint az emberek. Az ugatás náluk amolyan tőmondat-féle, inkább jelzés értékkel bír. Pl. "éhes vagyok", "idegen dolog történik", "megyünk sétálni, ez jó dolog", "játszunk", stb. De a napi eseményeket nem vitatják meg.

A testtartásból, szemkontaktusból, szagokból, stb., fel tudnak mérni olyanokat, hogy mi a másik kutya neme, kora, barátságos-e, tüzel, szült-e már, domináns/nem domináns, játékos/nem játékos, beteg-e, stb. (metakommunikáció).

2010. ápr. 17. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!