Miert ideges agressziv a kutyam mikor valamit kifog maganak es nem engedi?
birtoklási vágy, dominancia veled szemben, magyarán: nincs tekintélyed a kutya előtt. kutyának nincs tulajdona, minden a falkavezéré, amit bármikor át kell adnia!
terriered van, olvass utána a fajtának, és suliba sem lenne botorság elvinni, ahol Neked mutatják meg, hogy mit tegyél ilyen esetben.
Nem te vagy az igazi falkavezér, jelenleg te csak egy báb vagy aki adja neki a kaját.
Nálunk a kutya úgy tanulta meg hogy ki az úr a háznál, hogy addig nem ehetett amíg mi azt nem mondtuk hogy mehetsz. Ha neki akart esni a kajának amikor nem ült le és nem szóltam hogy ehetsz, akkor felvettem a tálat, újra leültettem és addig szórakoztam vele amíg azt nem csinálta amit én akarok.
Ha akarom kivehetem a kaját a szájából is, nem morog hanem engedi.(Vagy bármi mást elvehetek ami nála van és nekem kell.)
Fegyelem nélkül nem fogod tudni megnevelni és hozzá tesz ehhez az is hogy idősebb a kutya és jóval több a berögződött rossz szokás, illetve ilyen korba már jóval több idő megtanítani neki bármit is.
Ha nincs ivartalanítva a kutya, akkor érdemes megtenni, mert a hormonok miatt is előjöhet az agresszív viselkedés.
Ajánlom hogy olvass utána rendesen a dolognak és legalább pár hónapig próbálj vele a lehető legtöbbet foglalkozni, ahhoz hogy ez megváltozzon, napi 1-2 óra legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!