Kisgyerek mellé kutya?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy kisgyerek mellett mennyire van idő egy kutyára? A családalapítást pár éven belül tervezzük, a kutyát pedig idén. Később viszont nem szeretném, hogy a kutyát oda kelljen adni valakinek, mert a gyerek mellett nincs rá idő. Nektek mi a tapasztalatotok?
Azért tegyük hozzá hogy a 3 hónapos kiskutya + újszülött baba verzió nagyon nem ajánlott. Vagy a kutya vagy a gyerek legyen legalább 3-4 éves és akkor nem lesz gond.
Egy kiskutya harapdál, rosszalkodik, bepisil, bekakil, sok dologra meg kell tanítani. Egy kisbaba szintén egész embert igényel. A legjobb szándékkal írom ezt, de elég ha együtt van a baba meg a kölyök, egy pillanatra nem figyelsz és a kiskutya játékból "lebirkózhatja" a babát, vagy a kisgyerek nyúl bele a szemébe vagy megüti egy játékkal hadonászás közben és kész a baj. Vagy bepiszkol a kiskutya és a baba előbb találja meg mint te, játékból meg még ki is dekorálja vele a falat (hallottam már ilyenről is). Persze bevállalhatod, csak előtte kérdezz meg egy ikres anyukát hogy milyenek a hétköznapjai, hogy neki is "kétfele" kell figyelnie :)
Anyáméknak mindg 2 Farkasölöjük volt.
Nekem 1éves volt a Pitem amikor született a lányom. Mindent meg lehet oldani. Most 3 éves én kutyás fegyőr lettem. Egy Malinoisal dolgozom eggyütt és válaltam őtis hogy hazahozom. Nincs semmi gond. Nekem meg nem volt apuka hogy segítsen. Mégis mindent megoldottam.
Köszi a válaszokat:) annyit felejtettem el hozzátenni, hogy panelban vagyunk.
Kicsit attól félek még, hogy ha a gyerek nagy nehezen elaludt, a kutya meg kitalálja, hogy vigyem le pisilni, akkor a gyereket nem vihetem le (pl már 2 évesen, amikor már nem babakocsis), és akkor ezt hogy oldom meg. A kutya legalább 2 éves lesz, mire jön a gyerek.
Két gyerek mellett állatot mentek.
Jelenleg 6kutya és 6cica él velünk, a legkisebbek 6hetesek.
Embert próbáló feladat, mert a lányom csak 15hó após,tehát vagy a gyerek, vagy a kölykök mindig csinálnak valami gázt :D
De ha bevonod a gyereket, szerintem simán megoldható. A gyerekekkel viszem a nagyokat sétálni, a nagyobb gyerkőc már profin etet, takarít, cumiztatja mikor olyan kicsi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!