Dobermann kutyakozmetikára érdemes vinni?
Szia
Kutyakozmetikus vagyok :)
Hoztak már be hozzánk dobermannt is, nem csak szőrvágással, hanem egészségüggyel is foglalkozunk, tehát pl karomvágás, akinek van képesítése, az bűzmirigyet is nyom, fültisztítás, stb.
Mivel mi a külső dolgokkal foglalkozunk, nem tudjuk a kutya vérképét, így vitamint sem nagyon fogunk mondani, sem gyógyszereket, az az orvos hatóköre.
Persze különböző samponok, szőrre és bőrre való készítmények vannak.
Kiállítás előtt elviheted, de feltétlenül mondd, hogy kiállításra szánod :)
Igazából felesleges. A megfelelő szőrminőséget, kinézetet a megfelelő táplálás adja, ami mellé nem kell külön vitamin sem.
Verseny előtt át kell törölni szarvasbőr ronggyal.
A dobermannak könnyű ápolni a szőrzetét, puha kefével átkeféled néha, ronggyal áttörlöd és kész is.
Fürdetni nem tanácsos, nem tesz jót a bőrének a samponos fürdetés.
(Kiállítási dobermannom volt).
Én is kutyakozmetikus vagyok.
Speckó samponnal meglehet fürdetni, köröm vágás, fülpucolás amiket mi tudunk tenni.
Igazából egy rövid szőrű ebet annyira nem lehet felturbózni,mint hosszabb szőrű társaikat.
Otthon is megtudod fürdetni igazából,szerintem erre voltál kíváncsi :)
Amit adhatsz és belsőleg használ az a lazacolaj és a nyers tojás (heti 1x). Nagyon szép egészséges,fényes lesz a szőre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!