Aki ilyen drága minőségi tápot ad a kutyájának az magára is ennyit költ?
A kutyáim Acanát esznek. És igen, én is megnézem, hogy mit veszek magunknak. Teszkós virslit, olcsó kolbászt, félkész dolgokat egyáltalán nem vagy csak alkalomszerűen eszünk, ha mégis, akkor is megnézem az összetételt és olyat választok, ami nincs telenyomva ízfokozóval meg tartósítóval. Pl. van egy forrásunk 100% gyümölcslére, nem a bolti Hey-Ho-t és társait isszuk. Vagy a kolbászt mangalicahúsból, helyi termelőtől. Persze, drágább, de finomabb is. Zöldségből, gyümölcsből ha lehet, a saját termést részesítem előnyben, és pl. január közepén inkább eszek eltett lecsót, mint hogy megvegyem a Chiléből importált vízízű paradicsomot.
De ettől még nem vagyok bio-öko-őrült, szemrebbenés nélkül elcsábulunk valami gyorskajára vagy fagyira, és ha nagyon nincs kedvem főzni, sütök halrudacskákat. De csak alkalmanként. Nagy ritkán a kutyáim is megkapják a fagyitölcsér csücskét vagy a húsleves maradékát, de ez csak nasi számukra, és gondosan ügyelek rá, hogy őket se "mérgezzem" több egészségtelen kajával, mint magunkat. De nem hiszek a zéró toleranciában. Szerintem némi intelligenciával meg lehet találni az egyensúlyt.
3 gyerek van úgyhogy tudom hogy mennyiből van meg a gyerekek jól lakatása napi szinten.
a nem lényeget ragadtad ki a szövegből...
nem pont az 1500ftos tápról van szó hogy az jó e vagy nem.
a kutyám húst eszik zöldségekkel rizzsel tojással.
de nem fogok neki kacsa májat venni ha mi se eszünk azt!!!!
Magunknak is igyekszem minőségi ételeket venni, de amíg nekem van választásom, hogy mit eszek, a kutyának nincs. Ő rám van utalva. A gyereket se tartom szeméten. Nem az a lényeg, hogy tele legyen a hasa, hanem az, hogy tápláló, minőségi ételt egyen.
Mi is elélünk sajtos tésztán, de tápanyag nem sok van benne. Az olcsó táp ugyanez. Tele van a hasa, de tápanyag semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!