Nektek mi vált be harapdálásról leszoktatás esetén? Saját tapasztalatokat légyszi
miért akarnád leszoktatni róla? kutya, így játszik
arra kell megtanítanod, hogy harapjon, ha belelendül a játékba, és erősen harap, hangosan felkiáltasz (pl.: au, ssszzz, akármi), nem ráüvöltesz, felállsz és otthagyod, egy idő után meg fogja tanulni, milyen erővel haraphat, hol vannak a határok
Nekem az vált be, hogy amikor akaratlanul is túl nagyot harapott, akkor egyszer úgy felvisítottam, mert tényleg nagyon fájt:D
Akkor meglepődött, hátralépett és ült vagy fél percig és csak nézett, hogy mi a fene történt, na ezután nem harapdált akkorákat:D
A másik pedig, amikor célzottan a kezemet akarta rágcsálni, ahogy bekapta, nyomtam bentebb a szájában, így egyből kiköpte, mert ez kellemetlen volt.
Most 1 éves, és már nyilván nem harapdál:D
Egyszerűen mindig kivettem a szájából, ha olyat harapott, amit nem kellett volna (bokám, kezem, ruhám). Ezzel egyidejűleg rá is szóltam. Arrébb toltam, otthagytam, ha nagyon nem bírt magával.
Nem követtem semmi módszert, csak próbáltam a minimálisra csökkenteni a lehetőségét is, hogy engem harapdáljon a kölyök. Hamar megértette.
Én azt csináltam ha harapdálni próbált hogy bele csíptem a fenekébe. :D Az elején mély döbbenet volt a fején aztán több alkalom után összekötötte.
Mostanra oda jutottunk hogy ha bármit rosszalkodik és felismeri a mozdulatot már abba is hagyja a "bűnözést". :D
Azt mondom neki, hogy nem szabad, és elveszem ami nála van.
Elég jól megérti. Egyre ritkábban rágcsál olyat, amit nem szabad. Zsinórok, stb,
1 éves kutyát fogadtam örökbe a gyepmesteri telepről, harapott, mint a qrvaisten :D
Többször felvisítottam, rákiáltottam, hogy "Ejj!". Volt, hogy átsétáltam a szobán és hirtelen (ismétlem, én csak átsétáltam a szobán) játékból lentről nekem ugrott és játékból ráfogott a kezemre jó erősen, na akkor kapott egy sallert és ráüvöltöttem.
Hamar megtanulta, hogy meddig mehet el, nem lett lelki sérült vagy ilyesmi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!