Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit tegyek, nem...

Szerintetek mit tegyek, nem merem sétáltatni?

Figyelt kérdés
A falu tele van kóbor kutyákkal, és folyamatosan rátámadnak az enyémre, én meg nem merem őket szétválasztani, mert már múltkor is majdnem megharapott a másik kutya, nem merem levinni már sétálni, és szegény ezért egész nap itt van velem a házban, és unatkozik, szoktam vele játszani, de az nem az igazi... ő egy amstaff, és eddig tök jól viselt más kutyákat, de mióta ez van, ő is elkezdett agresszívan viselkedni más kutyákkal szemben, amit nem csodálok. Ti mit tennétek, a sintért nem merem hívni, mert itt hamar elmegy e híre, hogy én hívtam, és félek hogy esetleg megmérgeznék, vagy engem elkezdenének utálni.
2010. ápr. 15. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Így életveszélyes őt a faluban sétáltatni, de a saját biztonságodra sincs garancia. Ha van kocsid, ki kellene vinni a kutyádat egy biztonságos helyre /kutyafuttató, vagy más /, ahol kifutkoshatja magát. A jól elkerített saját udvar is lehet átmeneti megoldás. Ha faluban laktok, a jegyzőségen köteleznikellene az ebtlajdonosokat, hogy kutyáikat tartsák saját kerítéseiken belül, hogy mások életét ne veszélyeztessék. Nálunk egy kóbnor kutya sincs a faluban, mert a szigor visszaratja a gazdikat a felelőtlen ebtartástól. Szabadba csa akkor vidd ki a kutyusodat, ha már szót fogad és bármikor "behívható", a macskát nem üldözi. Egyébként is "pórázköteles", mert előírja a jogszabály.
2010. ápr. 15. 10:40
 2/9 A kérdező kommentje:
ő pórázon van, csak a többi kutya nem, és nincs kocsim, udvar van, de az nem megoldás
2010. ápr. 15. 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutya kóbor, akkor annak nincs gazdája. Így nem értem, hogy ki állna bosszút, ha sintért hívsz? (Kivéve, ha kisebbségi lakosok düledező kerítésű házairól van szó.)

A kóbor kutyák eltüntetése az önkormányzat feladata lenne. Így őket kéne ezért cseszegetni!

2010. ápr. 15. 11:24
 4/9 A kérdező kommentje:
ezeknek a kutyáknak van gazdája, és nem kisebbségiek :) csak kiszöknek a kerítésen, és ismerem is a gazdákat, pont ez a baj, hogyha megtudnák, akkor én lennék a sz@r
2010. ápr. 15. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Pirospaprika spray, egy sima hajlakk a támadó képébe.
2010. ápr. 15. 11:41
 6/9 A kérdező kommentje:
ez jó:D köszi eszembe se jutott, viszek majd magammal, csak remélem az enyémnek nem megy az arcába :D
2010. ápr. 15. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:

nem értem ha a sintérnek szólsz honnan tudnák meg? gondolom fel lehet hívni telefonon is őt vagy az önkormányzatot mint névtelen bejelentő. Vagy ha a helyi hatóságoknak nem mersz szólni keress fel illetve hívj fel egy a közeletekbe levő másik menhelyet vagy sintértelepet, hogy intézkedjenek.

Nem jó persze menhelyre vagy sintértelepre küldeni egy kutyát, de ha ezek a dögök tényleg megtámadnak valakit akkor megont mindenki a kutyásokat fogja utálni és jön a még több szabályozás meg ócsárolás, ami csak a normális kutyatartókat fogja érinteni az ilyen fajta emberek meg továbbra is leszarják.

[link]

2010. ápr. 15. 13:25
 8/9 anonim ***** válasza:

mások nem sétáltatják a kutyájukat???

ha ez téged zavar akkor elvileg mást is kellene.

a paprikaspray tényleg jó ötlet.

2010. ápr. 15. 17:37
 9/9 A kérdező kommentje:
nem jellemző hogy sétáltatnák, 1 bácsi szokta, de már őt sem láttam jó ideje, ma lementem a boltba, ami egy kb 200 m-es út, és 4 kóbor kutyát számoltam össze :)
2010. ápr. 15. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!