Hangos, rohamszerű köhögést mi okozhat?
Idősödő bullterrier szuka.Mitrális billentyű betegsége van,gyógyszert szed,tünetek nincsenek.
Tegnap elkezdett rohamszerűen köhögni olyan hangosan,hogy kb.minden szomszéd hallotta szerintem.Ha felizgatja magát,köhög négyet-ötöt.Vidéken lakunk,itt nincs normális orvos.Pestre szoktam felhordani dokihoz,mára volt időpont megbeszélve.Reggel felhívtam,hány órára menjünk.Azt mondta,ne vonatozzunk ebben a melegben órákat,nem tesz jót neki.Szerinte torokgyulladás,minden nap hűtőből kap tejet.Éjjel teljesen nyugodt,egyet sem köhögött.Légzési nehézség nincs.Jól eszik,viselkedés nem változott,aktív.Lándzsás útifű szirupot és Augmentint kap.
Mennyi augmentint kap? Állatorvos mondta, hogy adhattok neki?
Mielőtt lepontozna valaki, minimális mennyiséget kaphat belőle a kutya.
Egy szívbeteg kutyát távolról diagnosztizálni, hogy torokgyulladás miatt köhög....hát.....
Az Augmentin egy bazi erős antibiotikum. Ha nem torokgyuszi a gond, akkor teljesen felesleges az adása.
Mi lenne, ha valamelyik nemnormális dokival megnézetnéd a torkát legalább? Annyira csak képes valamelyik, hogy megállapítsa, be van-e gyulladva, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!