Szívférgesség megelőzésére mi a legjobb módszer? A nyakörvben annyira nem hiszek, valahol láttam, hogy a milprazont ajánlják, esetleg valakinek tapasztalat ebben a témában? Bármi érdekelne, köszönöm.
2016. júl. 5. 23:03
1/8 anonim válasza:
"
A készítmény a szívférgesség (
Dirofilaria immitis
) megelőzésére is használható, ha a galandférgek elleni egyide
jű
kezelés indokolt."
Ez a Milprazon. Havonta kell adni. Inkább a Milbemax.
2016. júl. 5. 23:31
2/8 anonim válasza:
Miért inkább a Milbemax? Tök ugyanaz a kettő. A Milprazon a Milbemax generikuma.
2016. júl. 6. 07:01
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2016. júl. 6. 09:20
4/8 A kérdező kommentje:
Ezt milyen gyakran kell neki adni?
Valahol ez van: Ellenjavallatok: A tablettát ne adjuk 5 kg testtömeg alatti kutyáknak
Viszont a használati utasításában : 0-5kg-1kg 1/2 tabletta.
Nekem a kutyám még nincs 5 kg, addig inkább ne használjam nála, vagy a fél tablettát lehet?...:)
2016. júl. 6. 09:28
5/8 anonim válasza:
Egyrészt vényköteles, tehát hacsak nincs egyéb beszerzési forrásod, akkor a testtömeg kérdésre az állatorvosod tud válaszolni. (Az én kutyám 70 kilós, tehát ebben nincs tapasztalatom.) Amúgy meg havonta kell adni szúnyogos időszakban. Nem a fertőzés megelőzésére szolgál, hanem arra, hogy a lepkeszúnyogok által a kutya vérébe juttatott mikrofiláriákat elpusztítsa és ne legyen belőlük kifejlett féreg. Magyarul tavasszal azután kell elkezdeni, amikor már vannak szúnyogok illetve ősszel ha nem látsz már szunyit, akkor a következő hónapban még beadod az utolsót neki biztos ami biztos alapon, és télen nem kell. Illetve ha a kutya régebb óta fertőzött, akkor csak állatorvossal egyeztetve szabad adni, mert ilyenkor a kutya is elpusztulhat tőle.
2016. júl. 6. 09:44
6/8 anonim válasza:
Vényköteles, csak doki írhatja fel-adhatja el.
Előtte mindenképp vérteszt javasolt.
Szerintem is jobb belsőleg védekezni, a nyakörv (Scalibor), spot on (Advantix) nem olyan nagy hatékonyságú, mint egy belsőleges készítmény.
2016. júl. 6. 10:45
7/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
Nem tudtam, hogy vényköteles, úgy láttam itt meg lehet rendelni : [link]
2016. júl. 6. 11:43
8/8 kerteszg válasza:
A Milprazon és a Milbemax havi adagolása állítólag azt eredményezi, hogy a galandféreg ellenálló lesz ezen szerekre, így ezen tabletták helyett IVERMECTIN 100mcg/ml (0,06 ml/kg/hó) szájon át történő adagolása javasolt.Arról nem beszélve hogy inkább külsőleges szerkkel riasztókkal védekezzünk akutya folyamatos mérgezése helyett ezek nem ártatlan készítmények.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!