Melyik kutyát ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy kiskutyát . Dalmatára vagy Huskyra gondoltam. Legyen barátságos és ha lehet házőrző. De ha az utóbbi nem az , az sem olyan nagy baj. Volt már több kutyánk is úgyhogy nem ez lenne az első. Voltak nagy testűek és voltak közepesek is . Mind öregségben hunyt el. 20/L2016. júl. 5. 21:41
1/17 anonim válasza:
Nekünk borderr collienk volt és nagyon szerettük.Nagyon jó és barátságos kutyus volt tavaly nyáron halt meg rákban.Én ezt a fajtát csak ajánlani tudom.A dalmata szerintem jó ötlet nagyon barátságosak.A husky pedig nagyon szép, viszont a hideghez szokott meg eléggé kényes.
2/17 anonim válasza:
Ezek közül egyik sem házőrző kutya.
3/17 A kérdező kommentje:
Írtam is ha nem azok az sem baj . :)
2016. júl. 5. 22:11
4/17 anonim válasza:
A mi utcánkban lakik 1 dalmata az egyik udvarban. Ha arra megyek kutyát sétáltatni ugat mint a megháborodott, meg úgy általában is ha arra megyek. A husky kifejezetten nem házőrző, de a dalmata még tud házat őrizni.
5/17 anonim válasza:
Akkor dalmata, nagyon értelmes is tud lenni. Vigyázz vele, honnan veszed, egy időben divat kutya volt, akkor rengeteg szaporító foglalkozott vele, sok lett a gyenge minőségű kutya belőle.
6/17 anonim válasza:
És már csak azért is keress jó tenyésztőt mivel a dalmata hajlamos a süketségre. De erre az esély tenyésztőtől vásárolva minimálisra csökken.
7/17 anonim válasza:
Kaukázusi medveölő? HA jól neveled barátságos és házőrző.
8/17 anonim válasza:
Azt azért jó lenne tudni hogy akarod tartani?Kinti vagy benti kutya lenne?A Husky nem hiszem hogy télen élvezné a bentlétet,a Dalmatát viszont nem raknám ki a fagyba.Mondjuk már ott bukik az egész, hogy egyik sem házőrző típus.
9/17 anonim válasza:
E kettő közül egyiket sem javaslom. Az a kisebbik probléma, hogy egyik sem házőrző.
Ne külső alapján válassz kutyát, nem ismerd meg a fajták jellemét, igényeit, passzolnak-e hozzád, és ez alapján válogass.
Dalmata: cukin néz ki, de igen nehezen nevelhető jellem. Bővebben ugyan nem ismerem, de ezt már sokszor hallottam róla.
Husky: sportkutya, nehezen nevelhető, mozgásigénye hatalmas. Napi több km futás alap nála. Ha nincs kielégítve a mozgásigénye, akkor szökni, ásni, rombolni fog. (Ez mondjuk bármely kutyára igaz, de a huskyra kiemelten).
Hacsak nincs egy kimondott fajtaszerelmed, és nincs, mert különben nem lenne ilyen kérdés benned, akkor a menhelyet javaslom. Bőséges a választék.
10/17 anonim válasza:
2 kutyánk van és az egyik dalmata. Mint dalmata gazda, csak abban az esetben ajánlom ezt a fajtát, ha minőségi helyről származó kutyát akarsz és hajlandó vagy vele kutyaiskolába, óvodába is járni, valamint minimum kinti-benti kutyusnak tartanád. Az, hogy volt már másik kutyátok, nem sok mindent jelent, nekem is volt előtte kettő, de mégsem hasonlítható egyikhez sem a személyisége. Mikor megvettük utána az első hetekben iszonyatosan hisztis volt és akaratos, ha nem úgy volt valami ahogy ő kigondolta akkor már ment a hisztéria, nem kevés energiába került, hogy leszoktassam. Ameddig nem kezdett el kamaszodni, addig viszonylag kezes volt, de azóta folyamatosan alkalmi süket, ha neki máshoz van kedve, mint ami én akarok. Egyébként jófogáson szoktam nézelődni, szeretek képben lenni a kínálatot illetően, és amiket ott árulnak "dalmata" címén, köszönő viszonyban nincs vele. Valamint nagyon sok 1-2 éves kutya van fent "családi okok miatt", ami kb azt jelenti, hogy nem bírnak vele és megunták. Vannak jó kennelek itthon is meg a környező országokban is, válogass kedvedre, de csak akkor ha nem fogod megunni a hülyeségeit, mert lesz belőle bőven. Ettől függetlenül imádom a kutyát, és lakásban van tartva (csak, hogy lehessen nyugodtan szidni, hogy mennyire kínzom) úszni, sétálni, vadászni és kutyasuliba is járunk, nagyon élvezi mind a kettő, meg mi is. Sokat tanultunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!